Glaseret kalkunbryst med nøddesauce

Glaseret kalkunbryst med nøddesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     
Glaseret kalkunbryst med nøddesauce, billede 4 Glaseret kalkunbryst med nøddesauce, billede 1 Glaseret kalkunbryst med nøddesauce, billede 2 Glaseret kalkunbryst med nøddesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
900 g.kalkunbryst
1 tsk.salt
10 g.smør
35 g.hasselnøddeflager
2 dl.hvidvin
4 dl.hønsebouillon
 
4 spsk.abrikosmarmelade blandet med rasp
 
 Sauce:
 dl.fløde
 majsstivelse til jævning
 salt
 peber
 kulør
 
 Tilbehør:
6 små røde æbler
10 g.hasselnøddeflager
 kg.aspargeskartofler
 persille
Opskrift:
Gnid kalkunbrystet med salt og brun det på panden på alle sider. Læg det over på et fad.

Sauter hassenøddeflagerne i lidt smør og tilsæt vin og bouillon. Hæld det over kødet og stil fadet i ovn ved 160 grader C. alm. ovn i 30 minutter.

Fordel abrikosmarmeladen med rasp på kødet og forsæt stegningen i 10 minutter.

Sauce:
Hæld skyen i en gryde og jævn med majsstivelse og smag godt til.

Skær æblerne i 6 både og læg dem i et fad og drys nøddeflager over med salt og peber og lad det stege i 5-10 minutter.

Stegen skæres i tynde skiver og serveres med æbler og nykogte persilledryssede kartofler til.





karakterer:
Opskriften er vist 49729 gange,
og udskrevet 2285 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-05-28 13:07:08
Use the white wine to marinate the turkey. Put turkey on grill in pan, and use honey on top for crust. A guick fast heat then cover with foil, remove and baste the last 1/2 hour. add warter to bottom pan for juice for gravy. Use olive oil to baste nuts( butter too rich). A red wine likely less sweet for apples. Also I preffer potato flour for thickening, a little lighter ,then no need for cream.

  -   2007-05-28 00:51:34
Til saucen skal skyen hældes i en gryde og jævnes med majsstivelse. Hvorfor står der at der også skal bruges 1 1/2 dl fløde i ingredienser? Jeg selv vil gerne undvære fløde i min mad...

  -   2007-05-28 00:50:48
Til saucen skal skyen hældes i en gryde og jævnes med majsstivelse. Hvorfor står der at der også skal bruges 1 1/2 dl fløde i ingredienser? Jeg selv vil gerne undvære fløde i min mad...

  -   2007-05-28 00:49:51
Til saucen skal skyen hældes i en gryde og jævnes med majsstivelse. Hvorfor står der at der også skal bruges 1 1/2 dl fløde i ingredienser? Jeg selv vil gerne undvære fløde i min mad...

  -   2007-04-24 12:49:05
mums filibaba

  -   2007-02-11 21:54:46
Hvor meget rasp er for meget? jeg brugte 2 spsk, det var nok for meget.

  -   2007-02-11 21:53:53
Kalkunbrystet bør stege længere en den angivne tid, eller ved højere temperatur.

  -   2005-01-01 01:01:01
Aner ikke om jeg brugte en fejl vin eller mine æbler var for søde... men en alt for sød ret efter min smag, havde ellers glædet mig udfra jeres kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Super lækker ret. Dejligt med en lidt anderledes sovs.

  -   2005-01-01 01:01:01
Man kan hvis ikke alle kan lide abrikosmarmelade servere sød mangochutney til

  -   2005-01-01 01:01:01
en rigtig god men lidt fed ret den må også kan laves uden fløde

  -   2005-01-01 01:01:01
kan man ikke bruge noget andet end abrikosmarmelade

  -   2005-01-01 01:01:01
den er rigtig lækker en dejlig menu især hvis man skal have gæster

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager rigtig godt, man skal bare ikke blande for meget rasp i marmeladen. Fløden er til sovsen. Rigtig god sovs!

  -   2005-01-01 01:01:01
utrolig velsmagende ret, som jeg flere gange har serveret med stor succes.