MOYETTES (kanel sukker skorpet sødt brød)
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Mexico Indsendt : |
|
|
Sigt mel, 2½ dl. sukker og salt blandet sammen.
Skær smørret i indtil blandingen ligner groft mel.
Hvis der bruges olie, røres olien op sammen med de flydende ingredienser efter at æg er blandet i.
Opløs gær i varmt vand, rør kraftigt, og lad det gære i 5-10 minutter. Hæld så ægget og anis ekstrakt eller frø. Hæld en lille mængde af mel blandingen i gæret og pisk indtil det er grundigt blandet. Lad stå i nogle få minutter, eller indtil dejen bliver let og luftig. Hæld resten af mel blandingen i, og tilføj mere mel hvis nødvendigt for at opnå en stiv dej. Ælt på et let meldrysset bord til det føles som ”satin/atlask”. Smør dejes overflade, dæk med bagepapir og lad det hæve til dobbelt størrelse. Når brødet har hævet, æltes det ned, og lad det så hæve til det dobbelte igen. Ælt dejen let. Tril ud til kugler på størrelse med appelsiner. Med en kagerulle flades de ud til 1,3-1,9 cm tykke. Klargør ”glasur/pynt” ved at blande det smeltede smør, den anden kop sukker og kanel sammen. Smør ”glasur/pynt” over alle sider af ”rullerne/rundstykkerne/bollerne” Lad “rullerne/rundstykkerne/bollerne” hæve til ”lyse/lette/luftige” og omtrent dobbelt størrelse. Når de næste er fordoblet, forvarmes ovnen til 200 grader. Bag i den forvarmet ovn i 20-25 minutter eller til de er gyldne. Skær ”tynd /over” og smør ”tykt/rigeligt” med blødt smør. Arrangere skiverne på fad efter lyst. De kan holde sig i 2-3 dage ved stue temperatur når godt indpakket. Maximalt anbefalet opbevaring i fryser : 3 måneder |
|
Opskriften er vist 11472 gange,
og udskrevet 217 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer karla gosvig - 2005-01-01 01:01:01 I am sorry to inform you that this recipie is not mexican at all!! Certainly there is a mexican dish called Molletes, the difference between this and yours is that molletes is salt food and not sweet! Molletes is a slice of bread (like franskbrod) covered with beans, cheese and chili sauce. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne