Braiseret kalkun med tomatlasagne

Braiseret kalkun med tomatlasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkuncuvette

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.kalkuncuvette
5 rosmarinkviste
400 g.fennikel i tern
 dl.Æblejuice
1 tsk.eddike
 
 Lasagne:
400 g.store hakkede løg
1 fedhakket hvidløg
0.5 tsk.tørret timian
½ spsk.olivenolie
200 g.stilke bladselleri i skiver
1 dåsehakkede tomater
0.25 tsk.cayennepeber
200 g.friske lasagneplader
200 g.store tomater i skiver
100 g.revet Emmetaler
 
Opskrift:
Tænd ovnen på 175 grader C.

Skyl rosmarinkvistene og læg dem ind i kalkuncyvetten, krydr med ½ spsk salt og ¼ spsk peber og snør kødet med bomuldssnor. Kom fennikel i en bradepande, tilsæt æblejuicen og læg kalkuncuvetten ovenpå.

Sæt bradepanden i ovnen i 11/4 -1½ time. Varm skyen fra fadet i en lille gryde og smag til med eddike og salt. Skær kalkuncuvetten i skiver på ½ cm og server med fennikel, sky og et stykke tomatlasagne.

Tomatlasagne
Steg løg, hvidløg og timian i olien ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt bladselleri og flåede tomater og kog tomatsaucen igennem. Smag til med cayennepeber og ½ spsk salt. Saml lasagnen i et smurt ildfast fad (ca. 15 x 25 cm). Kom et tyndt lag tomatsauce i bunden og så et lag lasagneplader. Gentag tre gange og afslut med tomatskiver og revet ost. Sæt fadet i ovnen når kalkuncuvetten har været inde ca. 1 time. Bag lasagnen 20 min.





karakterer:
Opskriften er vist 13940 gange,
og udskrevet 400 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Har kun afprøvet tomatlasagnen. Den var god, nem og hurtig.