Kalkunbryst med mangosalat

Kalkunbryst med mangosalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Ris:
1 dl.vilde ris
3 dl.vand
0.5 tsk.groft salt
6 dl.løse ris
9 dl.vand
 tsk.groft salt
 
 Kalkunbryst:
25 g.smør
1 kg.kalkunbryst
4 dl.hønsebouillon
2.5 dl.piskefløde
1 tsk.honning
2 spsk.Ketjap Manis (Sød sojasauce)
2 tsk.frisk, fintrevet ingefær
 spsk.saucemel
 
 Salat:
2 modne mangofrugter
1 hovedsalat
3 spsk.appelsinsaft
 
Opskrift:
Ris:
Skyl de vilde ris godt. Bring vand og salt i kog i en gryde og tilsæt vilde ris under omrøring. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 45 min. Kog de løse ris i en anden gryde ( se emballagen ).

Kalkunbryst:
Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kalkunbrystet 3 min på hver side ( 6 min ialt ). Tilsæt bouillon, piskefløde, honning, soyasauce og ingefær. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Vend kalkunbrystet og kog det i ca. 15 min., til det er gennemkogt. Tag kødet op og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. Bring stegeskyen i kog og tilsæt saucemel under omrøring. Kog saucen igennem ved svag varme i ca. 1 min. Smag til.

Mangosalat:
Skræl mangofrugterne og skær dem i tynde både. Fordel salatbladene på 6 portionstallerkner og anret herpå mangofrugterne. Dryp appelsinsaft over.

Ved serveringen:
Bland de to slags ris og server dem i en varm skål.

Tips:

I stedet for mangofrugt kan anvendes moden papayafrugt.





karakterer:
Opskriften er vist 19595 gange,
og udskrevet 443 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-02-21 18:23:42
Virkelig lækkert, god at lave til gæster :)

  -   2013-01-27 16:37:30
Fik retten da vi var hos nogle venner, super lækkert og let (der blev ikke brugt fløde)

  -   2008-11-07 08:51:50
Super god, hvis man dog vil have det fedtfattigt, så brug maizena fløde i stedet for piskefløde og brug solsikkeolie eller flydende margarine i stedet for smør.

  -   2006-12-04 21:28:00
Superlækker opskrift, nemt at lave, og virkelig fantastisk sauce. Et 9-tal herfra

  -   2005-01-01 01:01:01
rigtig nemt og lækkert, man kan købe almindelige ris blandet med de vilde ris.......

  -   2005-01-01 01:01:01
superlækkert, og hurtigt at lave hvis man skal have gæster