Kalkunbryst med gorgonzolasauce

Kalkunbryst med gorgonzolasauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kalkunbryst med gorgonzolasauce, billede 4 Kalkunbryst med gorgonzolasauce, billede 1 Kalkunbryst med gorgonzolasauce, billede 2 Kalkunbryst med gorgonzolasauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.kalkunbryst
 
1 bundtbredbladet persille
 Salt
 Peber
 Kødsnor
 
2 spsk.olivenolie
 
 dl.hvidvin
4 dl.hønsebouillon
 
150 g.gorgonzola
1 dl.Kaffefløde 9%
 tsk.maizena majsstivelse
 Salt
 Peber
 
Opskrift:
Skyld persillen og tør den grundigt.

Tør kødet godt og drys det let med salt og peber. Skær et snit på langs i kødet og kom halvdelen af persillebladene ind i folden. Luk kødet om persillen. Snør kødet på "roastbeef"-facon.


Kom olien i en dyb pande og brund kødet godt på alle sider.

Hæld ½ del hvidvin og 1 dlbouillon ved, så det står ca. 1 ½ cm. Op om kødet. Kødet vendes hvert 5. minut under stegningen, og der spædes hele tiden op med vin og bouillon, efterhånden som det koger ind.
Kødet skal stege ialt 35 minutter.

Pak det færdigstegte kød ind i staniol og dæk med et viskestykke.

Smelt osten i stegesaften og rør til en jævn sovs- spæd evt. med lidt bouillon. Tilsæt fløde og kog sovsen jævn. Jævn evt. med lidt majsstivelse. Tilsæt 2 spsk finthakket persille, smag til med salt.

Fjern kødsnoren og server det tyndtskårene kød med sovsen og friskkogt pasta eller evt. salat til.





karakterer:
Opskriften er vist 29148 gange,
og udskrevet 855 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu