Kalkunschnitzler med sprødt låg og ærtepure

Kalkunschnitzler med sprødt låg og ærtepure, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunschnitzel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     
Kalkunschnitzler med sprødt låg og ærtepure, billede 4 Kalkunschnitzler med sprødt låg og ærtepure, billede 1 Kalkunschnitzler med sprødt låg og ærtepure, billede 2 Kalkunschnitzler med sprødt låg og ærtepure, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Kalkunschnitzel
   
200 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Kartoffelchips. grove
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
  Pure:
350 gram Grønne ærter, frost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
4 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
100 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Opskrift:
Rør flødeost med knuste kartoffelchips og friskklippet dild.

Brun kalkunschnitzlerne kort i olie på panden. Drys dem med salt og peber og læg dem i et ildfast fad. Fordel ostemassen ligeligt på schnitzlerne og stil dem i en 220 grader C. alm. ovn til overfladen er gylden, ca. 15 minutter.

Ærtepure:
Kog ærter og kvarte skalotteløg i saltet vand i ca. 8 minutter. Blend dem med en stavblender eller brug foodprocessoren. Tilsæt lidt af kogevandet mens der blendes, men pas på, at pureen ikke bliver for flydende. Pureen varmes igennem i gryden og røres med flødeost og en del friskkværnet peber. Tjek, om der skal tilsættes mere salt.

Pureen serveres til schnitzlerne sammen med f.eks. kogte kartofler, vendt med dildkviste.





karakterer:
Opskriften er vist 47032 gange,
og udskrevet 6152 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7071 (1683 kcal)
KJ pr. Pers. 1767 (420 kcal)
Vægt ialt 1350 gram
Vægt pr. Pers. 337 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 523 KJ (124 kcal)
Protein 12.7 gram
Fedt 6.3 gram
Kulhydrat 5.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-03-21 18:20:34
2013-01 Rigtig god opskrift. bruget flødeost med urte til kalkunen, og kom lidt hvidløg i ærtepureen. Brugte lidt persille til kartoflerne.

  -   2012-03-02 12:44:02
super lækker opskrift.Sådan en der ikke kan fejle. Gæsterne var begejstrede og jeg skal lave den igen. Brugte krydderost istedet for flødeost, det var ok.

  -   2011-07-19 08:07:28
Smager rigtig godt og er samtidig meget "dekorativ" - er god som let gæstemad, da det meste kan laves i forvejen.