Kalkun med krydderurtefyld

Kalkun med krydderurtefyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kalkun med krydderurtefyld, billede 4 Kalkun med krydderurtefyld, billede 1 Kalkun med krydderurtefyld, billede 2 Kalkun med krydderurtefyld, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Kalkunbryst
1 pt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 pt. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
1 pt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
Hvidløgssalt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 dl. Sojasauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Salat:
800 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
4 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Skær en lomme i kødet og fyld den med hakket persille og dild, fintklippet purløg, hvidløgssalt og peber. Snør stegen godt sammen med bomuldsgarn.

Brun den i sojasauce ved svag varme, tilsæt evt. lidt vand. Retten småsnurrer i ca. 15 min. hvorefter kalkunbrystet lægges i en lille bradepande som stilles i ovnen ved 200 grader C i ca. 40 minutter.

Saucen fra panden kan evt. jævnes med et par tsk mel.

Riv gulerødder og æbler sammen, tilsæt evt. lidt citronsaft og server til kødet.





karakterer:
Opskriften er vist 39643 gange,
og udskrevet 1411 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (27 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4658 (1109 kcal)
KJ pr. Pers. 1164 (277 kcal)
Vægt ialt 1770 gram
Vægt pr. Pers. 442 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 263 KJ (62 kcal)
Protein 8.0 gram
Fedt 1.0 gram
Kulhydrat 6.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-04-04 17:54:13
lækkert!!!!!!!!!

  -   2008-02-24 17:24:56
Vi er bare helt vilde med det vi gjorde det at vi stegte den i 15 min i gryde også puttede vi den i ovnen i 45 min med lidt vand ved og da den var færdig brugte vi resten af det vand til sovsen og undlod derfor at bruge soyaen fra gryden jeg tror at det vil blive alt for stærkt..... MUMS det er helt sikkert en af de retter som vi kommer til at lave igen

  -   2005-01-01 01:01:01
du skriver at du har tilføjet at kalkun bryst skal i ovnen det kan jeg ikke se i opskriften

  -   2005-01-01 01:01:01
Forresten, står der at kødet, efter bruning på panden, skal i ovn, i bradepanden i ca. 45 min.

  -   2005-01-01 01:01:01
Opskriften kommer fra en slanke kogebog, udgivet af mad konsulenterne. Jeg har brugt den i flere år,

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg syntes at 15 minutter lyder af for lidt, jeg brugte et bryst på ca. 900 g, og det fik omkring 1 time, har du et stegetermometer skal dette vise 80 grader C for at kødet er gennemstegt, lad det hvile under folie 20 minutter før du skærer af det. Tror jeg brugte ½ dl. soya og 1 dl. vand til at stege brystet i, og da jeg skulle lave saucen tilsatte jeg lidt mælk majsstivelse og kulør.