Tropisk gryde

Tropisk gryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunstrimler

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Tropisk gryde, billede 4 Tropisk gryde, billede 1 Tropisk gryde, billede 2 Tropisk gryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kalkun i strimler Kan du ikke få fat i kalkun i strimler er det nemmest at skære strimler af kalkunschnitzel, men kalkunbryst kan også bruges.
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 ds. Ananasringe konserves 340g. 1 dåse Ananasringe indeholder ca. 565 gram / 350 gram drænet vægt.

Der er 8-10 Ananasringe i en dåse.

1 Ananasring vejer ca. 40 gram
1 dl. Ananasjuice. konserves 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
0.5 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
0.5 ds. Bambusskud. konserves. usaltet 1 dåse bambusskud indeholder ca. 280 g. drænet vægt.
2 spsk. Mangochutney, stærk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4.5 spsk. Karry, mild
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Ris:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Brun kalkunkødet i olien og tag det op. Derefter "klares" løgene i halve ringe og tages ligeledes op, hvorpå karryen "brændes af".

Kød og løg hældes tilbage i gryden sammen med tomatpuré, ananasjuice, mangochutney, salt og halvdelen af peberfrugterne i tern og ananas i tern. Lad det stå og simre et godt stykke tid. Sovsen kan evt. jævnes.

10 minutter før servering tilsættes de sidste stykker ananas og peberfrugt og 2-3 minutter før tilsættes bambusskud.

Pyntes evt. med frisk peberfrugt. Serveres med ris.





karakterer:
Opskriften er vist 60650 gange,
og udskrevet 2324 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10938 (2604 kcal)
KJ pr. Pers. 2734 (651 kcal)
Vægt ialt 2767 gram
Vægt pr. Pers. 691 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 395 KJ (94 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 1.7 gram
Kulhydrat 14.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-01-21 19:41:30
Min mor lavede retten sidst jeg var hjemme, smagte rigtig godt.. Dog lavede hun små ændringer undervejs, såsom: Ingen bambusskud og mindre karry.. Så ok opskrift, skal bare smages til hen af vejen hvis man spørger mig.. :3

  -   2008-09-19 09:04:08
Bruger heller ikke så meget karry, men ellers super lækker ret og vi laver den tit !!!

  -   2008-08-30 17:54:43
Den smager bare himmelsk, men selvfølgelig ikke med så meget karry. Hvis der mangler sauce han den spædes med mere ananassaft eller juice.

  -   2008-05-05 00:13:15
4½ spsk karry. Skal der ikke kun stå ½ spsk eller 1-2 tsk.?

  -   2008-03-13 22:01:38
man skal ikke have så meget karry i det blev meget stærkt, måske ville det være en god ide og stege kalkunen sammen med karry

  -   2008-02-11 19:30:47
smager godt, havde ikke nogle bambusskud, og så brugte jeg kun ca. halvt så meget karry i som der står.

  -   2008-02-08 18:20:04
Ja, pas på karryen! Jeg brugte halvdelen og det var fint!

  -   2008-01-23 15:43:02
Der mangler lige som noget, der bliver ingen sauce. Jeg brugte en dåse ½ l. kokosmælk, skal tilsættes sammen med kød og løg.

  -   2005-01-01 01:01:01
Lad være med at bruge så meget karry.