Kogt kalkunvinge/skinke med gratinerede bønner
Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunvinge Indsendt : Red : |
|
|
Hak toppen af vingebenet og skrab kødet lidt ned. Kom vingerne, grøntsager, suppevisk, hvidløg, salt (max 1/2 spsk per liter) og peber i en gryde, hæld koldt vand på til det dækker. Kog op og lad retten simrekoge ca. 1 time til kødet er mørt.
Kog i mellemtiden de hvide bønner op i letsaltet vand. Lad dem koge ca. 30 minutter. Hæld vandet fra. Tag vingerne op. Sigt suppen, smid fyldet ud. Kom suppe og kød tilbage, kom også bønnerne i gryden, og simrekog ca. 40 minutter til kødet virker mørt og saftigt og bønnerne er møre, men ikke udkogte. Tag bønnerne op, lad dem køle lidt af og forbered gratineringen, mens kødet trækker i den varme suppe. Findel i blender (pulsknappen) eller på spækbrættet, det gule af citronens skal, sardellerne, hvidløg, kapers og persille. Rør sammen med olivenolie, brødkrumme og parmesan. Krydr med peber og salt. Vend denne krydderblanding sammen med de afdryppede bønner og ca. 1,5 dl suppe, således at bønneblandingen virker saftig uden væske skiller fra. Gratiner i et ovnfast fad ca. 20 minutter ved ca. 250 grader. Giv en kalkunvingekølle per person. Giv de gratinerede bønner til. Hæld lidt af suppen omkring. Giv lidt af suppen til. Tips: En sur-sød-stærk salsa gør sig godt til retten: Hak forårsløg, chili, skalotteløg, grøn peber. Riv peberrod Bland begge dele sammen med hvidvinseddike og sukker (i forholdet 2:1) til en blandingen har konsistens som råsyltet marmelade. |
|
Opskriften er vist 7984 gange,
og udskrevet 153 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne