Blommesauce

Blommesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
SaucerRet : Saucer - Frugtsaucer

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Blommesauce, billede 4 Blommesauce, billede 1 Blommesauce, billede 2 Blommesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Blommer, friske udstenede En udstenet blomme vejer ca. 35 gram
1 stort Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Rødvinseddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Rød chilipeber
1 tsk. Korianderfrø
1 tsk. Fennikel, frø
3 cm. Kanelstang kanelstang ca. 5 cm.
   
Opskrift:
æble (f.eks. Gråsten) skrælles og skære i tern.

Bring blå blommer, æbler og vand i kog for ganske svag varme.

Når æblet næsten er kogt ud tilsættes finthakket chili og de øvrige ingredienser og saucen koger ca. 1/2 time.

Tag evt. kanelstangen op. Pisk saucen med et piskeris til den er nogenlunde jævn, juster evt. konsistensen med lidt vand og smag til med sukker eller eddike.

Tips:

Der bliver ca. 1/2 l sauce – rigeligt til 8 personer.

Lav evt. en større portion og opbevar den på glas med tætsluttende låg. Den kan fint holde en måneds tid i køleskabet.

Saucen kan også koges på hvidvin i stedet for eddike. Tilsæt så kun sukker for at justere den sursøde balance til sidst.





karakterer:
Opskriften er vist 38466 gange,
og udskrevet 550 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3442 (819 kcal)
KJ pr. Pers. 430 (102 kcal)
Vægt ialt 800 gram
Vægt pr. Pers. 100 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 430 KJ (102 kcal)
Protein 0.3 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 25.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu