Kalkunbryst med enebær

Kalkunbryst med enebær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.kalkunbryst
1 tsk.salt
 peber
150 g.champignon
100 g.østershatte
1 lilleløg
15 g.smør
2 spsk.citronsaft
1 tsk.reven citronskal
0.5 tsk.knuste enebær
1 tsk.friskhk. rosmarin eller 1 spsk. persille
2 dl.brødkrummer
1 æg
0.5 tsk.salt
 peber
 
25 g.smør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Lav et snit i kødet på langs ned til kødets midte. Lav nu en række snit på langs i kødet, så det kan breds ud. Drys med salt og peber.

Rens og hak svampene. Hak løget. Svits løg og svampe i smør til al væden er fordampet. Kom blandingen i en skål og afkøl den. Rør svampene med citronsaft og -skal, enebær. Rosmarin, brødkrumme, æg, salt og peber. Fordel svampeblandingen over kødet. Rul kødet sammen som en roulade. Snør den med kødtråd og læg den i ildfast fad. Dryp med smeltet smør, drys med salt og peber. Stil kødet midt i ovnen i 1¼-1½ time ved 160º til kødet er gennemstegt, dvs. 75º i centrum af kødet. Dryp kødet med lidt smeltet smør under stegningen. Lad kødet hvile tildækket ca. 15 min. inden det skæres i skiver.

Servér med pasta vendt i en blanding af smeltet smør, hk. persille og parmesanost samt dampede kvarte fennikler eller broccolibuketter.





karakterer:
Opskriften er vist 11268 gange,
og udskrevet 270 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu