Helstegt kalkunbryst i gorgonzolasauce
Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kom olie i en dyb pande eller gryde og brun kødet godt på alle sider. Hæld hvidvin, bouillon og de hele fed hvidløg ved og læg låg på. Vend kødet hvert 5. minut under stegningen. Steg kødet 35 min. i alt.
Pak det færdigstegte kød godt ind i stanniol og dæk med et viskestykke. Lad kødet hvile 10-15 min. Smelt osten i stegesaften og rør til en jævn sauce. Spæd evt. med lidt bouillon. Tilsæt fløde, kog den jævn og smag til. Server kødet i tynde skiver med sauce, broccoli, pasta, et drys persille og ristede nøddeflager. Tips: I stedet for gorgonzola kan bruges anden mild blåskimmelost eller pikantost |
|
Opskriften er vist 73539 gange,
og udskrevet 3812 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (25 stemmer) |
|
Kommentarer BM - 2009-10-14 13:07:06 Nøjes med at brune kødet på alle sider. Rul køddet i en blanding af salt, pebber, frisk revet parmesan og finthakkede valnødder. Kom herefter bacon om og steg kødet færdig i ovnen. Pga øvrige ingredienser, vil der være rigelig smag til sovs. rikke - 2007-04-05 09:40:17 uden at ha smagt denne ret vil jeg skyde på at lidt salt på kødet ville gøre underværker... Niels - 2005-01-01 01:01:01 Sovsen er fantastisk! - kalkunkødet er kedeligt. Hvordan får man det til at smage af noget? Catstail9nhnetzero - 2005-01-01 01:01:01 istedet for hvidløg brug citronpebber og Basil for krydderi , og for grønsag brug indiansk sød karoffel rod. Det giver kødet en sursød smag som passer tilosten. Kalkun i sig selv er ret smagløgst, især det hvide . camilla - 2005-01-01 01:01:01 glæder mig til at smage saucen ostene er lækre.. Eva - 2005-01-01 01:01:01 Prøv med valnøddekerner istedet for nøddekerner og stegte kalkunschnitzler istedet for "kogt" bryst ! Charlotte - 2005-01-01 01:01:01 Hej Per,...Det er bare så lækkert endelig en der tør brug en dejlig ost som blåskimmel i sine retter. Har haft meget glæde af dine opskrifter,..men kunne godt bruge nogle flere hvori der indgår nogle dejlige oste . Knuz Linda - 2005-01-01 01:01:01 Saucen smager godt men selve kalkunbrystet smager ikke rigtig af noget |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne