Hønsebouillon - Hønsefond

Hønsebouillon - Hønsefond, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Høne

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :
Hønsebouillon - Hønsefond, billede 4 Hønsebouillon - Hønsefond, billede 1 Hønsebouillon - Hønsefond, billede 2 Hønsebouillon - Hønsefond, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 stor høne eller kylling, 1.5 kg eller mere
 vand
 
 
 Rodfrugter/urter f.eks.
1 bdt.porre
400 g.knoldselleri
3 gulerødder
 persillestilke
 timian, frisk
 peberkorn
 salt
 
Opskrift:
Kyllingen kan koges hel eller delt i passende stykker. Vand hældes over så det dækker og bringes i kog. Gryden skummes grundigt inden de øvrige ingredienser tilsættes.

Rodfrugterne renses og skæres i grove stykker og tilsættes sammen med urterne og evt. mere vand og bringes igen i kog.

Dæmp varmen og lad kyllingen simre til den er mør, 1-2 timer

Kyllingen fiskes op og sættes til side.

Si bouillonen gennem en sigtes og er nu klar til brug.

Bouillonen kan sætte i køleskab og hvis det ønskes kan fedtet nemt skummes af, og hvis du hælder over i anden beholder ovenfra kan evt, bundfald nemt fjernes.


Kyllingen afkøles helt eller delvist inden du piller kødet af benene.


Både hønsebouillon og kyllingekød er fryseegnet.





karakterer:
Opskriften er vist 26534 gange,
og udskrevet 240 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu