|
800 |
gram |
Kalkunbryst800 gram Kalkunbryst
|
3 |
spsk. |
Kapers3 spsk. Kapers 1 spsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
|
1 |
|
Skalotteløg1 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
|
12 |
|
Oliven. sorte. uden sten. i saltlage12 Oliven. sorte. uden sten. i saltlage
|
100 |
gram |
Champignoner, renset vægt100 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
|
|
|
Oregano, frisk Oregano, frisk
|
|
|
Persille, frisk Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
|
50 |
gram |
Smør50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
3 |
dl. |
Hvidvin, tør3 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
2 |
dl. |
Piskefløde2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
1000 |
gram |
Kartofler, skrællet vægt1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
|
|
|
|
| |
Kalkunbrystet skæres i 4 tykke skiver.
Hvert stykke kalkunbryst snittes i siden, så der dannes en lomme.
Smør røres blødt og blandes med kapers, hakket skalotteløg, hakkede oliven, hakkede friske krydderurter og hakkede champignon. Fyldet lægges ind i lommerne, der lukkes med en kødnål.
Steges i smør på begge sider. Krydres med salt og peber. Vin hældes over og skyen tilsættes fløde og evt. lidt jævning. Steges i alt 20 minutter under låg.
Serveres med årstidens grøntsager.
|