Amerikansk kalkunpie
Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunstrimler Oprindelsesland : Amerika Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hak smørret i melet og smuldr det ensartet. Tilsæt æggeblomme (gem hviden) og krydderier og saml hurtigt dejen med koldt vand. Eller kom samtlige ingredienser i en foodprocessor, og dejen er samlet på rekordtid. Læg dejen i køleskabet, mens fyldet tilberedes.
Kalkunfyld: Skær kalkunkødet i smalle strimler. Rengør grøntsagerne og skær dem i strimler eller skiver. Varm smørret på en stor pande og svits kød og grøntsager heri nogle minutter for god varme, mens der røres. Drys melet over og tilsæt suppen gradvist under omrøring. Smag stuvningen til med timian, salt og peber. Fordel fyldet i bunden af at tærtefad (ca. 27 cm i diameter). Rul dejen ud og læg den over fyldet som låg, skær den til i siderne og tryk den godt fast. Udstik resterne af dejen med en lille form. Pensl dejen med sammenpisket æggehvide. Fæstn de små figurer på dejlåget, pensl igen og bag derefter pien i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter. |
|
Opskriften er vist 63961 gange,
og udskrevet 8070 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (17 stemmer) |
|
Kommentarer Ina - 2018-09-23 08:51:16 Hvilket krydderi kan man bruge istedet for timian ? lyrass - 2010-11-01 12:20:42 hvad spiser man til? brød - grønt - kød, det hele er jo ligesom i tærten? Bettina. - 2010-04-14 21:04:05 En god måde at spise kalkun på, bliver ikke tør. Meget lækkert. Helle - 2008-03-02 19:13:36 Lækker pie. Kan sagtes ta' lidt mere kød - så strækker den til vores familie på 5. Har lavet den med kyllingefillet og blandet hvedemel og fuldkornshvedemel - super godt! Kathrina & Brian - 2005-01-01 01:01:01 Det er bare en kanon god tærte som mætter. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne