Amerikansk kalkunpie

Amerikansk kalkunpie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madpie

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunstrimler

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt :      Red :
Amerikansk kalkunpie, billede 4 Amerikansk kalkunpie, billede 1 Amerikansk kalkunpie, billede 2 Amerikansk kalkunpie, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
175 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
2 tsk. Timian, tørret
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Kalkunfyld:
300 gram Kalkunbryst
100 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
300 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
100 gram Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Timian, tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pensling
Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
   
Opskrift:
Hak smørret i melet og smuldr det ensartet. Tilsæt æggeblomme (gem hviden) og krydderier og saml hurtigt dejen med koldt vand. Eller kom samtlige ingredienser i en foodprocessor, og dejen er samlet på rekordtid. Læg dejen i køleskabet, mens fyldet tilberedes.

Kalkunfyld:
Skær kalkunkødet i smalle strimler. Rengør grøntsagerne og skær dem i strimler eller skiver.

Varm smørret på en stor pande og svits kød og grøntsager heri nogle minutter for god varme, mens der røres. Drys melet over og tilsæt suppen gradvist under omrøring. Smag stuvningen til med timian, salt og peber.

Fordel fyldet i bunden af at tærtefad (ca. 27 cm i diameter).


Rul dejen ud og læg den over fyldet som låg, skær den til i siderne og tryk den godt fast.

Udstik resterne af dejen med en lille form. Pensl dejen med sammenpisket æggehvide. Fæstn de små figurer på dejlåget, pensl igen og bag derefter pien i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 63960 gange,
og udskrevet 8069 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8509 (2025 kcal)
KJ pr. Pers. 2127 (506 kcal)
Vægt ialt 1472 gram
Vægt pr. Pers. 368 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 578 KJ (137 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 6.9 gram
Kulhydrat 13.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-09-23 08:51:16
Hvilket krydderi kan man bruge istedet for timian ?

  -   2010-11-01 12:20:42
hvad spiser man til? brød - grønt - kød, det hele er jo ligesom i tærten?

  -   2010-04-14 21:04:05
En god måde at spise kalkun på, bliver ikke tør. Meget lækkert.

  -   2008-03-02 19:13:36
Lækker pie. Kan sagtes ta' lidt mere kød - så strækker den til vores familie på 5. Har lavet den med kyllingefillet og blandet hvedemel og fuldkornshvedemel - super godt!

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er bare en kanon god tærte som mætter.