Fastelavnsboller med creme
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mælk og margarine lunes, gæren udrøres heri. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt igennem.
Stilles til hævning et lunt sted Ca. 40 minutter.
Creme: Æggeblommer; sukker, maizena og mælk piskes sammen i en tykbundet gryde og varmes op til kogepunktet under piskning. Cremen tages fra varmen, og vanillesukker røres i. Dejen slås ned og deles i 2 portioner, der hver rulles ud ca. 1 ½ cm tyk. På den ene aftegnes bollerne med et glas (Ca. 6 cm). 1 skefuld creme lægges på hver cirkel, og den anden lægges over. Bollerne trykkes ud gennem de 2 lag dej og lægges på plade. Efterhæver ca. 1/2 time. Bagetid: 10-12 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Bollerne drysses med flormelis efter bagningen. |
|
Opskriften er vist 339686 gange,
og udskrevet 12634 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (233 stemmer) |
|
Kommentarer Lotte - 2013-02-14 09:49:33 Super super gode. Jeg lavede dobbelt portion og så tribbel creme. Resten af cremen blendede jeg med flødeskum, og da bollerne var kolde vippede jeg dem åbne og puttede en stor skefuld flødecreme i. Virkeligt lækkert. anonym - 2013-02-02 21:47:46 Kan man gemme dej i køleskabet til dagen efter? :-) kokken - 2013-01-22 13:56:39 god smag men syntes de har svært ved og hæve.... den der bager - 2012-02-16 11:24:14 super lækre i love them anonym - 2012-01-29 22:23:32 margarine lyder nu ikke særligt lækkert...kan man ikke bruge smør eller olie ? Katrine - 2012-01-11 14:55:16 Jeg synes altså også, at cremen er meget svær at få "fast", altså den er meget tynd i det. Og JA, jeg har kogt den op. Puttede endda lidt mere Maizena i. Men uden held. kurt - 2011-03-09 17:21:28 husmoren burde læse det der står i stedet for at gi et råd som ingen har bedt om. der var tale om spild dej med creme husmoderen :-) - 2011-03-08 12:49:57 rigtige lækre boller...mums,- og kan da lige indskyde nogle kommentarer til diverse indlæg: til dig der har pisket i en time uden cremen stivner, har du husket at tænde for komfuret? det er jo en creme der skal koges op et kort øjeblik :) og èn spørger hvad maizena er: det er majsmel kære, som skal i cremen for at den kan blive tyk :) - èn tredie synes det er svært at rulle dejen ud når cremen er fyldt i ???? kan jeg godt forstå du synes,for det skal man da selvfølgelig heller ikke,- de to udrullede dejplader skal lægges ovenpå hinanden med cremen imellem og derefter trykkes ud med et glas, til små runde boller....fortsat god fornøjelse med bageriet, knus millesen - 2011-03-06 18:31:47 Jo, man kan godt se dem færdigbagt oppe i billederne, men de er bare ikke bagt ordenligt. Ukendt - 2011-02-09 21:07:54 Jeg glæder mig Claus - 2011-01-26 14:46:34 Nu har jeg ikke prøvet det i praksis, men man kunne jo lave dem firkantede istedet. Altså skære bollerne ud med kniv og dermed undgå spilddejen. charlotte - 2010-10-31 16:54:14 jeg kan iik finde ud af at bage dem har bagt dem 2 gange nu og der går altså et eller andet galt anonym - 2010-04-24 18:22:38 Gülden Nami Namiiii. Jeg er ved at bage bollerne. Jeg havde ikke mazena i hånden så jeg kom 1 spiseske kartoffelmel i stedet. Cremen smager mega godt så kartoffelmel er en anden alternativ man kan bruge. Glæder mig til at smage dem :) tak for opskriften mvh wtf? -.- - 2010-04-01 22:10:09 Omfg... Tag dig sammen klatre-tøzzen! Hader sådan nogle børne kommentare.. Rosenkilde32 - 2010-02-18 14:56:46 Hej Henriette. Hvordan blev resultatet med "snegle" af spilddejen? Jeg synes nemlig også det er synd at smide halvdelen ud... Hilsen Sarah anonym - 2010-02-17 18:35:59 hej jeg hedder mathilde og har bagt et par af nogen gode fastalavns boller de smager af fastalavnsboller. jeg puttede mælk på umssss........ det var lækert vi sad bare og gnaskede løs på vores fastalvns boller. mmm. lige til at sove på ums!!!!!:O Camilla - 2010-02-13 20:25:27 Mmmmm,..de er mega lækre!! Brugte det træk med at putte nutella i + cream ;-) BEDST TIL BØRN,..haha Henriette - 2010-02-13 12:50:12 Jeg har lige bage dem for 2. gang. Første gang, jeg bagte dem, ærgede jeg mig over alt det spilddej, jeg smed i skraldespanden, efter at have trykket bollerne ud. Syntes ikke, dejen kunne rulles ud, når der var kommet creme i. Denne gang rullede jeg spilddejen ud som til kanelsnegle og kom revet marcipan og revet nougat på. Fik 13 snegle ekstra, som ellers var røget i skraldespanden. Er spændt på resultatet :o) Rosenkilde32 - 2010-02-12 13:15:43 Jeg har lige lavet disse boller... Mine 2 piger på 13 år, og 3 af deres veninder, groåd.. :-) De vil have opskriften, så de kan lave dem i hjemkundskab i skolen. Det er en rigtig god opskrift. Kan kun anbefales. mange ++++ herfra. :-) Bageren :D - 2010-02-04 18:31:00 Nøøøøj de har boller er da helt klart de bedste jeg længe har smagt ! Mmmm Bente - 2010-02-01 15:23:31 Bagte fastelavnsbollerne, med halvt så meget gær og halvt så meget margarine, de blev rigtig gode, lavede halvdelen med en tsk. nutella og halvdelen med en tsk. hindbærsyltetøj sammen med cremen som jeg købte færdiglavet, tak for en god opskrift Henriette - 2010-01-22 13:59:17 Jeg har lige bagt dem, - de er rigtig gode og nemme at lave. Jeg synes dog, at der er for meget salt i. Næste gang putter jeg det halve i :o) lis - 2009-02-22 19:33:27 super nemme og en fantastisk dej at arbejde med. Brugte ca 70 g gær til en dobbel potion og det var passende. kik ikke på andre opskrifter, lav disse :) Jane - 2009-02-22 17:15:11 Hej (: Det er en super god opskrift, det smager fantastisk godt! Min familie var helt vilde med den og det samme er jeg (: Den var let at bage efter, så det er jo godt.. cillemusen - 2009-02-22 11:31:11 jeg elsker at bage og især boller og pandkager så jeg tænkte nu hvor fastelavnen nærmer sig og min fætter har fødselsdag så skal vi da lige lave nogle fastlavns boller, de er super nemme at lave og tagr heller i kke alt for lang tid :) og så smager de kanon godt<333 er snart 11 ½ og laver aftensmad mandag onsdag og lørdag og bager kage eller boller til om søndagen Caroline - 2009-02-21 16:25:18 Mums de er gode!!!!! selvom det lyder som meget der skal der i ,, så er det bare godt! man kan slet ikke smage at det smager af fedt!!! mig - 2009-02-16 20:34:14 jeg elsker dem, de er bare PERFEKTE jeg ka meget godt lide dem, så nu har jeg besluttet mig at jeg lave dem til min barns fødselsdag. Imane - 2009-02-15 16:43:08 Det er første gang jeg laver fastelavnsboller som bliver så gode:) yum yum zabbi<3 - 2009-02-01 13:12:29 super gode boller med en rigtig lækker creme:) :P - 2008-11-26 16:02:49 Jeg fatter ikk meningen med dem fordi det der creme det skal piskes og ved ikk hvor lang tid jeg skal piske! Jeg stod i ÉN time! Men ellers de er gode :) Hilsen den u-gode pisker! Anne og Julie - 2008-02-23 14:10:52 Nogen var et total fiasco!Men flest var gode. anonym - 2008-02-11 10:15:31 gode boller med godt fyld slikglad - 2008-02-08 13:07:23 de er rigtig gode men jeg bagte dobbelt portion med kun 50 g gær så smager det ik af gær og blev super kom en skive marcipan og en skive nugart i mums anonym - 2008-02-05 14:20:49 hvad er maizana Caroline og Anni - 2008-02-04 16:17:49 Vi har lige bagt dem i går til Fastelavn - og de er da bare super duper mumsede gode :p :b Triiisse - 2008-02-03 16:11:46 Muuus, hvor de ser lækre ud xD -Lålålå pernille - 2008-02-02 12:51:36 de er mega gode og jeg elsker af bage anonym - 2008-02-01 14:08:48 hmm jeg synes ikke bollerne hæver som de skal og de smager en del af gær:/ Kharo og Liv xD - 2008-01-31 13:38:24 Hej... Jeres fastelavnsboller ser super lækre ud! Vi skal prøve at lave dem! mvh Kharo og Liv :* jesper - 2008-01-31 11:43:40 uhmm rigtig god opskrift og rigtig lækker creme skater-man - 2008-01-30 21:10:41 det er en rigtig god opskrift kan kun andbefales er det er jo dejligt med nogle fastelavnsboller når man har en søn og en datter der begge vil holde fastelavns fest derhjemme Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne