Fastelavnsboller med chokolade

Fastelavnsboller med chokolade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 24 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fastelavnsboller med chokolade, billede 4 Fastelavnsboller med chokolade, billede 1 Fastelavnsboller med chokolade, billede 2 Fastelavnsboller med chokolade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
35 gram Gær, frisk
100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3.5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
75 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
75 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
   
Opskrift:
Først tager I en lille gryde eller kasserolle og smelter margarinen deri, hvorefter I hælder kærnemælken i. Hæld blandingen op i en skål og mærk forsigtigt efter om den kun er lillefingervarm. Smuldrer gæren i. Rør rundt til gæren er helt opløst.

Hæld så sukker, salt, kardemomme og mel i lidt ad gangen og rør rundt. Dejen skal være blød og smidig. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. ½ time.

Rør imens margarine, kokosmel og revet chokolade sammen med æggehviden.

Når dejen er færdighævet, deler I den i to lige store portioner. Hvert stykke ruller I ud til en stor firkant som I deler i 12-15 lige store firkanter. På midten af hver firkant lægger I derefter en teske med chokoladefyldet, hvorefter I klemmer hjørnerne på firkanten sammen over fyldet, så I former en bolle. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu ½ time.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i 8-10 minutter.

Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af inden de pyntes med smeltet chokolade, som I pensler ovenpå, hvorefter I til allersidst drysser lidt kokos henover.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gammeldags fastelavnsboller med creme

karakterer:
Opskriften er vist 119074 gange,
og udskrevet 3399 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (106 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20113 (4788 kcal)
KJ pr. stk. 838 (199 kcal)
Vægt ialt 1457 gram
Vægt pr. stk. 60 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1380 KJ (328 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 15.9 gram
Kulhydrat 41.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-02-10 22:35:53
Penslede dem forresten hele vejen rundt (altså også under bunden), og intet af fyldet løb ud - Jubiiiii

  -   2013-02-10 22:34:23
De er bare gode!!! Puttede 1 tsk af fyldet i hver + et enkelt tern Marabou lys chokolade.... MUMS! Er der spændt på om de smager lige så godt imorgen....

  -   2012-02-21 18:46:08
Rigtig lækre boller! Glasur på toppen gør dem dejligt søde istedet for chokolade, og hvis man ikke er til chokolade kan man komme hindbærsyltetøj ind i bollerne i stedet (det løb dog lidt ud mens de var i ovnen). MUMS :)

  -   2011-03-06 13:23:09
Super opskrift, hvis man vil have bollerne mere børnevenlig, så pørv med lys chokolade, smager helt fantastisk!

  -   2010-02-07 08:21:47
lavede den i går, men i stedet for chokolade fyldet som det står her, puttede vi et stk alm chokolade i hver "bolle" det virkede også fint, kan varmt anbefale denne opskrift.

  -   2008-02-02 09:37:54
De er fantastiske! :-)

  -   2007-02-23 12:54:02
Super opskrift. Skal klart prøves igen

  -   2005-01-01 01:01:01
har lavet den efter jeres opskrift og den er bare skide go!