Hedeviger - Gammeldags Sønderjyske fastelavnsboller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æg, gær, sukker og kardemomme (kan undlades) røres sammen.
Tilsæt kold mælk, sukat, rosiner og mel.
Rul dejen ud på et let melet bord. Skær smørret i tynde skiver med en ostehøvl og fordel dem på halvdelen af dejen, fold den anden halvdel over og rul ud i en aflang flade. Fold dejen i tre lag, og rul ud igen, gentag processen fire gange, hver gang rulles den modsatte vej. Rulles til en pølse og hæver til dobbelt størrelse ca. 1 time. Dejen deles til ca. 30 boller. Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 min. |
Hedeviger - gammeldags sønderjyske fastelavnsboller med sukat og rosinerFastelavnsboller for de fleste er enten en lukket bolle med fyld eller en bolle af wienerbrøds dej med fyld. Men for mange sønderjyder findes der kun én rigtig fastelavnsbolle til fastelavn og det er hedeviger, som er gammeldags sønderjyske fastelavnsboller med sukat og rosiner. I mange små hjem før i tiden blev dejen til hedeviger - gammeldags sønderjyske fastelavnsboller med sukat og rosiner - rørt aftenen før de skulle bruges og så bragt til bageren tidligt næste morgen, hvor de blev bagt. Senere på dagen kunne familien så hente de lækreste nybagte hedeviger og nyde i eget hjem.Hedeviger - gammeldags sønderjyske fastelavnsboller med sukat og rosin uden for sæsonenFastelavnsbollerne kendt som hedeviger - gammeldags sønderjyske fastelavnsboller med sukat og rosiner - er en lidt mere fast og bastant variant af de fastelavnsboller med fyld vi kender. Men det er absolut en udgave som er værd at prøve. Og hedeviger - eller gammeldags sønderjyske fastelavnsboller med sukat og rosiner - kan bages på alle tider af året. Ikke bare til fastelavn. De er f.eks. en ekstra lille godbid i madpakken eller som en skøn eftermiddagssnack sammen med familien. |
Opskriften er vist 185713 gange,
og udskrevet 2962 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.7 (108 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2016-02-06 12:03:29 Herlig opskrift., men al for meget fedtstof. heidi - 2012-02-05 19:37:17 kan de fryses mønboen - 2009-04-11 08:54:24 Hmm, måske er der basis for en "anti-margarine-gruppe", det bruges i utrolig mange opskrifter herinde :-( Er helt enig - der SKAL bruges smør!!!!! Line - 2007-08-03 14:17:17 De smager rigtig rigitg rigtig godt.. pige - 2007-02-18 13:23:42 lækrer men ikke for meget kardemumme så smarer det ikke super... Mig - 2007-02-05 16:23:01 Tag smør i stedet for magarine Anne - 2005-01-01 01:01:01 Det bedste resultat opnåes ved at undlade rosiner anonym - 2005-01-01 01:01:01 Magarine er noget af det værste man kan få så tag at brug noget ØKOLOGISK smør Sønderjyderne - 2005-01-01 01:01:01 Vi kalder dem også Hedeviger, hvor "g'et" udtales som det tyske ch. Sukat og rosiner kan undlades |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne