Sirupskage

Sirupskage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 24 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sirup

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Sirupskage, billede 4 Sirupskage, billede 1 Sirupskage, billede 2 Sirupskage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 spsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
7.5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Sirup, sukker og smør varmes i en gryde, til sukkeret er smeltet, hvorefter det afkøles.

Mel, natron, krydderier sigtes og tilsættes skiftevis i kærnemælken. Dejen røres godt sammen og hældes i en smurt bradepande.

Bages ved svag varme alm. ovn ca. 1 time.

Kagen kan drysses med hakkede eller snittede mandler inden bagningen eller glaseres med sukkerglasur af 300 g. flormelis, efter bagningen.

Da kagen er bedst, når den ikke er helt nybagt, er det billigst at lave ovennævnte store portion.





karakterer:
Opskriften er vist 83428 gange,
og udskrevet 1495 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 38715 (9217 kcal)
KJ pr. Pers. 1613 (384 kcal)
Vægt ialt 3203 gram
Vægt pr. Pers. 133 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1208 KJ (287 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 4.0 gram
Kulhydrat 57.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-02-24 09:25:17
Forstår ikke din kage blev så dårlig,,,, bagte den i går,,,, og den blev dejlig luftig,,, og smagte mega godt med smørcreme imellem og glasur oven på,,,,, Og den var ikke sej at røre sammen,,,, så i må ha lavet en fejl,,, det er ikke sidste gang jeg vil bage denne sirupskage ???

  -   2014-10-13 18:08:17
Hold kaje det er nok den mest tørre og kedelig kage jeg indtil nu har bagt. Håber ænderne synes bedre om den, når de får en hel bradepandekage de skal spise.👎😷

  -   2013-12-06 05:38:00
Bagte ved 175 gr. alm. varme, på anden nederste ribbe i 1 time.

  -   2013-12-06 05:36:25
Dejen er meget sej at røre, det skal den også være, men kom dog en hel liter kærnemælk i. Den er jo sådan lidt brød-kage agtig, for dem som ikke kender gammeldags sirupskage, og jeg synes personligt den kræver en smørcreme. Bager den i den store bradepande, og deler den i otte aflange stykker. Hvert stykke flækker jeg to gange, og smører smørcreme tilsat reven citronskal imellem. Overtrækker dem med cacaoglasur og mandelspåner. Hvis de står køligt, kan de stort set holde hele december mdr, og endda smage dejligt tyndt skåret.

  -   2011-12-30 17:58:26
jeg har prøvet at lave den med både mini og kærnemælk, den er altså bedst med kærne :) ps. bagte den ved 175 grader

  -   2010-12-16 13:27:39
Kan man godt bruge almindeligt minimælk. i stedet for kærnemælk?:)

  -   2010-07-29 16:28:39
svag varme er mellem 1-2 for plader der går op til 6 og ca 3 for plader der går op til 12. Jeg brugte brun farin i stedet for sukker ;)

  -   2010-03-27 14:15:16
svag varme ????????????? bagte den ved 175 grader det gik helt fint. Mojn.

  -   2010-03-27 14:12:52
Den er sgì da ikke så tosset ennda da havde nær kostet mig min dejlige røremaskine livet, men enden var go så, helt fin.

  -   2007-04-05 11:55:31
Jeg lavede 60 muffins ud af portionen - de blev rigtig lækre..

  -   2007-02-17 10:31:28
Hvad er svag varme??

  -   2007-01-17 20:11:57
Sirupskage som vores bedstemoder lavede den!!