Galopkringle

Galopkringle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Kringle 1 Kringle
KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Galopkringle, billede 4 Galopkringle, billede 1 Galopkringle, billede 2 Galopkringle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 gram Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Kardemomme, stødt
   
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
50 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
50 gram Sukat, kandiseret Sukat er kandiseret skal af citrusfrugter.

1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
50 gram Pomerans, kandiseret 1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
   
  Pynt:
1 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Mandelflager En pose mandelflager indeholder ca. 50 gram.
   
Opskrift:
Tørdelene sigtes, fedtstoffet smuldres heri.

Mælk og æg sammenpiskes. Alt sammenblandes til en smidig dej, der formes til en kringle.

Pensles med sammenpisket æg, bestrøs med tesukker og mandelflager og bages straks i 25-30 minutter ved 200 grader C.






karakterer:
Opskriften er vist 52087 gange,
og udskrevet 952 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15701 (3738 kcal)
KJ pr. Kringle 15701 (3738 kcal)
Vægt ialt 1186 gram
Vægt pr. Kringle 1186 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1323 KJ (315 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 11.4 gram
Kulhydrat 47.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-11-01 11:07:05
Jeg formede en heks og pyntede den til halloween. Udmærket at rule dejen ud og skære "heksen"ud

  -   2011-09-11 15:59:51
hvor er æblerne henne.. ? Rosiner må være en ny ting. Man brugte æbler, og dryssede kagen over med lidt sukker, når den var færdigbagt. Den med smørret er hel rigtig. En rigtig lækkerbisken..

  -   2010-06-14 07:38:47
hvor mange grader skal den bages ved???? ps. i gamle dage har jeg hørt at man smurte smør på når kagen var et par dage gammel, er der nogen der ved noget om det???

  -   2009-10-28 16:13:28
Hvorfor skal rosinerne skoldes?

  -   2008-11-29 15:10:59
Hvor længe skal kringlen bages i ovnen, og ved hvilken temperatur?

  -   2005-01-01 01:01:01
1 ts. karedemomme

  -   2005-01-01 01:01:01
noget tør