Fastlavnsbolle

Fastlavnsbolle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 24 Stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fastlavnsbolle, billede 4 Fastlavnsbolle, billede 1 Fastlavnsbolle, billede 2 Fastlavnsbolle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
3 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Kardemomme, stødt
250 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Varm mælken op til 37 grader C. Pisk æg, tilsæt mælk, gær, salt og kardemomme. Tilsæt hvedemelet og til sidst blødgjort margarine. Ælt dejen godt.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Form små runde boller, lad dem hæve ca. 10 minutter og pensel med æg.

Bag dem ved 225 grader C alm. ovn i ca.10 -15 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 67407 gange,
og udskrevet 1892 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (39 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 29337 (6985 kcal)
KJ pr. Stk. 1222 (291 kcal)
Vægt ialt 2292 gram
Vægt pr. Stk. 95 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1279 KJ (304 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 11.2 gram
Kulhydrat 45.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu