Smørdej (Mager)
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Fedtfattig opskrift Indsendt : Red : |
|
|
Mel og hjortetaksalt sigtes og æltes med fløde, vand og eddike.
Når dejen er smidig og let, stilles den til hvile ca 15 minutter på et køligt sted.
Derefter udrulles dejen i en firkant. Fedtstoffet fordeles nu i små stykker på 2/3 del af dejen, der sammenlægges i 3 lag, således at den del, der er uden smør- eller margarinestykker, lægges først. Dejen udrulles og sammenlægges på samme måde 2 gange, hvorefter den stilles til hvile i ca 20 minutter på et køligt sted. Denne udrulning gentages nu 2-3 gange. Hver gang dejen udrulles begyndes fra den modsatte side, da hævningen ellers ikke vil foregå ensartet. Efter sidste udrulning må dejen hvile 20 minutter. Man udruller nu så stort et stykke, man skal anvende, og dejen skal henligge ca. 15 minutter før udstikningen, da den ellers efter udstikningen vil trække sig sammen og formen på det udstukne vil da ødelægges. Dejen må være iskold, når den lægges på pladen. Ovnen der benyttes, må være meget varm, dog mest undervarme. |
|
Opskriften er vist 16256 gange,
og udskrevet 178 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne