Briocher
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
|
|
Tørdelene sigtes.
Fløden opvarmes til 30 grader, gæren udrøres hermed og tilsættes.
Dejen æltes nu, til den er sej og smidig.
Henstilles på et lunt sted, indtil den er hævet til det dobbelte.
Æg og sukker piskes sammen, blandes i dejen, og denne æltes atter. Dejen hensættes til hævning ca 15 minutter. Dejen udrulles nu straks i en firkant på ca 1 cm.’s tykkelse. Fedtstoffet fordeles i små stykker på 2/3 del af dejen. Fedtstoffet må have en passende konsistens, det må ikke være for hårdt, da det så trykker hul på dejen, men det må til gengæld heller ikke være for blødt, da det så muligvis vil smelte dejen. Dejen sammenlægges nu i 3 lag, således at den del der er uden smør eller margarinestykker, lægges først. Udrulningen gentages mindst 3 gange lige efter hinanden, og dejen er nu færdig til brug. Dejen udrulles i runde kager. En fordybning laves i hver af disse, og herpå anbringes en lille kugle af dejen, der enten er trilles eller udstukket. De hæves ni ca ½ time, efter de er anbragt på pladen, pensles med æg og bages lyssebrune ved god varme. |
|
Opskriften er vist 15618 gange,
og udskrevet 239 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.2 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Poul Hansen - 2023-05-09 08:32:09 Opskriften mangler æg, der skal bruges 8 æg. øv - 2011-11-12 20:04:28 helt ubrugelig, faktisk slet ikke en opskrift. Thomas - 2011-08-08 10:43:12 Der mangler noget væske. 1 1/4 dl fløde + 500g mel, bliver ikke til en dej |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne