Cremebolle
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : |
|
|
Tørdelene sigtes.
Gæren udrøres i lidt af den kolde mælk.
Ægget piskes sammen.
Alt undtaget fedtstoffet æltes godt sammen.
Dejen udrulles nu straks i en firkant på ca 1 cm.’s tykkelse.
Fedtstoffet fordeles i små stykker på 2/3 del af dejen.
Fedtstoffet må have en passende konsistens, det må ikke være for hårdt, da det så trykker hul på dejen, men det må til gengæld heller ikke være for blødt, da det så muligvis vil smelte dejen. Dejen sammenlægges nu i 3 lag, således at den del der er uden smør eller margarinestykker, lægges først. Udrulningen gentages mindst 3 gange lige efter hinanden, og dejen er nu færdig til brug. Dejen udrulles i plader på ca ½ cm.’s tykkelse. Dejen udskæres i runde eller firkantede stykker. På hvert af disse smøres smørcreme. Herover lægges stiv kagecreme, og dejen samles godt om denne, idet den formes til en bolle og vendes. Efter cremebollen er bagt, pensles den med lidt smeltet margarine og drysses med sukker. Creme: Smørret blødgøres og røres hvidt med sigtet flormelis, æggeblommer og kakao. Til sidst irøres den kolde kagecreme. Tips: Creme: Når man anvender saltet smør, deles det i små stykker og uddvaskes i koldt vand. Der kan i stedet for smør anvendes palmin eller halvt af hvert. Skulle smør eller palmin under røringen udskilles fra æggene, sættes skålen et øjeblik på et varmt sted, f.eks. over en gryde kogende vand, hvor den sammenrøres. I stedet for kakao kan smørcremen tilsættes andre smagsstoffer f.eks. kaffeekstrakt, fintstødt nougat, citron. Der må da tages hensyn til sukkermængden der tilsættes. |
|
Opskriften er vist 14980 gange,
og udskrevet 228 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.2 (3 stemmer) |
|
Kommentarer stine - 2011-03-06 11:27:49 de ligner en mellemting mellem en kanonkugle og en scone.....ved ikke lige hvad der gik galt Per - 2010-01-30 07:39:29 Tempereratur 225 grader C, de skal formentlig ikke have så længe så hold øje med dem. anonym - 2010-01-25 21:09:31 temperatur please Pips - 2009-03-21 08:54:37 Meget udførlig opskrift, bortset fra manglende oventemperatur og bagetid :-( Og man kan sagtens anvende almindeligt saltet smør til cremen! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne