Spandauer 02
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
|
|
Tørdelene sigtes.
Gæren udrøres i lidt af den kolde mælk.
Ægget piskes sammen.
Alt undtaget fedtstoffet æltes godt sammen.
Dejen udrulles nu straks i en firkant på ca 1 cm.’s tykkelse.
Fedtstoffet fordeles i små stykker på 2/3 del af dejen.
Fedtstoffet må have en passende konsistens, det må ikke være for hårdt, da det så trykker hul på dejen, men det må til gengæld heller ikke være for blødt, da det så muligvis vil smelte dejen. Dejen sammenlægges nu i 3 lag, således at den del der er uden smør eller margarinestykker, lægges først. Udrulningen gentages mindst 3 gange lige efter hinanden, og dejen er nu færdig til brug. Dejen udrulles i plader på ca ½ cm.’s tykkelse. Dejen udskæres i firkantede stykker, hvorpå man smører et tyndt lag smørcreme. Dejens fire hjørner samles i midten, og når den er hævet, kommes kagecreme og syltetøj midt på kagen. Pyntes efter den er bagt med sukkerglasur. Creme: Smørret blødgøres og røres hvidt med sigtet flormelis, æggeblommer og kakao. Til sidst irøres den kolde kagecreme. Tips: Creme: Når man anvender saltet smør, deles det i små stykker og uddvaskes i koldt vand. Der kan i stedet for smør anvendes palmin eller halvt af hvert. Skulle smør eller palmin under røringen udskilles fra æggene, sættes skålen et øjeblik på et varmt sted, f.eks. over en gryde kogende vand, hvor den sammenrøres. I stedet for kakao kan smørcremen tilsættes andre smagsstoffer f.eks. kaffeekstrakt, fintstødt nougat, citron. Der må da tages hensyn til sukkermængden der tilsættes. |
|
Opskriften er vist 20419 gange,
og udskrevet 368 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (21 stemmer) |
|
Kommentarer sofuspige - 2012-05-30 08:54:26 Der står at firkanterne skal smøres med smørcreme, er det det samme som kagecremen, som er beskrevet tidligere eller hvordan ? Per - 2010-02-06 07:51:14 Wienerbrød skal gerne have høj varme 225 grader C og omkring 10 minutter, men regn ikke for meget med tiden anden du holder øje med dem at de ikke bliver sorte. Niels - 2010-02-05 15:46:12 Ovntemperatur og tid mangler |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne