Fastelavnsboller med kanel
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Opløs gæren i det lune vand.
Tilsæt margarine.
De øvrige ingredienser tilsættes og dejen røres i 3 min.
Dejen æltes herefter let.
Formes til 24 boller.
Lav en fordybning på ca. 5 cm. i diameter i bollen, fordybningen må ikke gå helt igennem dejen. Rør margarine, sukker og kanel godt sammen. Fyld fordybningerne op med fyldet. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir Lad dem hæve til dobbelt størrelse ca. en time. Pensles med vand, kan drysses med perlesukker eller brun farin, inden de bages Bages i 8-10 minutter ved 250 grader C. alm. ovn. |
|
Opskriften er vist 117582 gange,
og udskrevet 3006 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (111 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-09-13 14:25:38 Den var virkelige lækker mig pigen - 2013-02-09 14:06:49 Tak den ser da nem ud anonym - 2012-02-14 16:57:00 En spørger om de ikke skal hæve læs lige opskriften en gang til, der står de skal hæve en time. anonym - 2012-02-05 12:09:06 skal det ikke hæve når der er gær i??? Anette - 2011-02-25 13:55:53 En super lækker og smidig dej. Jeg lavede ganske almindelige fastelavnsboller af dejen hvor jeg rullede den skar den i firkanter og puttede creme i midten og lukkede dem så. Den kan også bruges til en cremestang. MLP - 2011-02-21 22:15:12 Kan Man fryse disse boller? Gitte Lundgaard - 2011-02-03 12:10:09 Rigtig god opskrift - har lige bagt 100 stk. Brugte brun farin til fyldet, det var guf, og pyntede med glasur. Mette - 2009-04-04 23:51:53 man skal lave dobbelt portion af fyldet der er virkelig ikke nok men det der står i opskriften. ellers rigtigt gode mums Maissa - 2008-11-28 15:09:18 en god opskrif men jeg synes hvis det var uden salt vil smages bedre Signe - 2007-02-11 13:15:12 Jeg laver dobbeltportion af fyldet og det synes jeg er meget bedre Maja Olsen - 2007-02-10 15:48:20 virkelig god. Man kan løbe veganer kagecrem i pulver form i helsekostbutikker. Så brug cremen i en lukket bolle udgave og brug glasur, findes ligeledes økologisk eller i demeter kvalitet. Jette Nielsen - 2005-01-01 01:01:01 en god opskrift. Jeg har tilføjet et æg til dejen + en chokoladeknap sammen med remoncen og herefter lukket bollen istedet for at lave et hul i bollen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne