Wienerdej - Wienerbrødsdej - Grundopskrift til wienerbrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Aftenen inden sættes melet i fryseren.
Grunddej: Tørdelene sigtes. Gæren udrøres i den kolde mælk. Ægget piskes i. Alt undtaget fedtstoffet æltes godt sammen. Indrulning: Dejen udrulles nu straks i en firkant på ca. ½ cm's tykkelse på et meldrysset bord. Fedtstoffet fordeles i tynde stykker på 2/3 del af dejen det er nemmest at bruge en ostehøvl. Dejen sammenlægges nu i 3 lag, således at den 1/3 uden smør, lægges ind over smørret. Dejen lægges i køleskab i 10-20 minutter. Dejen rulles ud igen og foldes for 2. gang i 3 lag. Dejen lægges igen i køleskab 10-20 minutter. Dejen rulles ud igen og foldes for 3. gang i 3 lag, nu har wienerdejen 27 lag. Dejen lægges igen i køleskabet 10-20 minutter. Nu er wienerdejen klar til at rulles ud i den størrelse som du skal bruge, tit er det 40x60 cm. og 4-5 mm tyk. Tips: Se opskrifter med wienerdej på link herunder: Croissanter Chokolade croissanter Spandauer Romsnegle Wienertrekant Wienerstang Klassisk julekage Tebirkes Tebirkes med Remonce - Københavnerbirkes Frøsnapper |
FAQ:Hvorfor skal wienerdej i køleskabet?Wienerdej skal i køleskabet imellem udrulningerne for at dejen er nemmere at arbejde med, men også for at smør og mel ikke skal blandes.Kan wienerdej fryses?Ja den færdige wienerdej kan fryses. Den tøes op i køleskabet natten over. |
Opskriften er vist 213865 gange,
og udskrevet 4605 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (38 stemmer) |
|
Kommentarer B-O - 2010-06-12 20:44:57 Tusinde tak på en dejlig opskrift plet - 2010-03-12 02:06:03 Hej Per. Tusinde tak fordi du sætter billeder på opskrifter. Det gør det ofte nemmere at følge en opskrift, hvis det er noget man er lidt i tvivl om. Især når du sætter billeder på, så man kan følge opskriften trin for trin på billedet. Håber du fortsætter på samme måde, så der kommer billeder med trin for trin på så mange opskrifter som mulig. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne