Wienerdej - Wienerbrødsdej - Grundopskrift til wienerbrød

Wienerdej - Wienerbrødsdej - Grundopskrift til wienerbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
KagerRet : Kager - Wienerbrød - Winerbrød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Wienerdej - Wienerbrødsdej - Grundopskrift til wienerbrød, billede 4 Wienerdej - Wienerbrødsdej - Grundopskrift til wienerbrød, billede 1 Wienerdej - Wienerbrødsdej - Grundopskrift til wienerbrød, billede 2 Wienerdej - Wienerbrødsdej - Grundopskrift til wienerbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Grundej:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt, fint 1 tsk. 6 gram
1 spsk. 18 gram
1 dl. 120 gram

60 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
50 gram Gær, frisk
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Indrulning:
300 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Aftenen inden sættes melet i fryseren.


Grunddej:
Tørdelene sigtes.
Gæren udrøres i den kolde mælk. Ægget piskes i. Alt undtaget fedtstoffet æltes godt sammen.


Indrulning:
Dejen udrulles nu straks i en firkant på ca. ½ cm's tykkelse på et meldrysset bord. Fedtstoffet fordeles i tynde stykker på 2/3 del af dejen det er nemmest at bruge en ostehøvl.

Dejen sammenlægges nu i 3 lag, således at den 1/3 uden smør, lægges ind over smørret. Dejen lægges i køleskab i 10-20 minutter.

Dejen rulles ud igen og foldes for 2. gang i 3 lag. Dejen lægges igen i køleskab 10-20 minutter.

Dejen rulles ud igen og foldes for 3. gang i 3 lag, nu har wienerdejen 27 lag. Dejen lægges igen i køleskabet 10-20 minutter.

Nu er wienerdejen klar til at rulles ud i den størrelse som du skal bruge, tit er det 40x60 cm. og 4-5 mm tyk.

Tips:

Se opskrifter med wienerdej på link herunder:

Croissanter

Chokolade croissanter

Spandauer

Romsnegle

Wienertrekant

Wienerstang

Klassisk julekage

Tebirkes

Tebirkes med Remonce - Københavnerbirkes

Frøsnapper






Beskrivelse:

FAQ:

Hvorfor skal wienerdej i køleskabet?

Wienerdej skal i køleskabet imellem udrulningerne for at dejen er nemmere at arbejde med, men også for at smør og mel ikke skal blandes.

Kan wienerdej fryses?

Ja den færdige wienerdej kan fryses. Den tøes op i køleskabet natten over.

karakterer:
Opskriften er vist 212260 gange,
og udskrevet 4520 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (38 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18793 (4474 kcal)
KJ pr. Portion 18793 (4474 kcal)
Vægt ialt 1236 gram
Vægt pr. Portion 1236 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1520 KJ (362 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 21.7 gram
Kulhydrat 37.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-06-12 20:44:57
Tusinde tak på en dejlig opskrift

  -   2010-03-12 02:06:03
Hej Per. Tusinde tak fordi du sætter billeder på opskrifter. Det gør det ofte nemmere at følge en opskrift, hvis det er noget man er lidt i tvivl om. Især når du sætter billeder på, så man kan følge opskriften trin for trin på billedet. Håber du fortsætter på samme måde, så der kommer billeder med trin for trin på så mange opskrifter som mulig.