Tvebakker, hjemmelavet

Tvebakker, hjemmelavet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Tvebakker

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Tvebakker, hjemmelavet, billede 4 Tvebakker, hjemmelavet, billede 1 Tvebakker, hjemmelavet, billede 2 Tvebakker, hjemmelavet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.25 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær, frisk
   
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt så vandet, dette må nu ikke være over 37 grader C.
Gæren opløses i denne blanding.

Tørdelene sigtes og alt sammenblandes og æltes, til dejen er blank og sej. Den hæves til det dobbelte størrelse ca. 45 minutter.

Dejen slås ned og rulles til en pølse der skæres i ensartede små stykker, som trilles til kugler.
Stilles på en smurt plade, efterhæver ca. 30 minutter.

Bages svagt lysebrune ved 200 grader C. alm ovn 10-12 minutter. Køles af.

Bollerne deles og tørres i ovnen ved 125 grader C. alm ovn indtil tvebakkerne er ensartede lysebrune ca. 1½ time.

Tips:

Dejen kan tilsættes kardemomme.





karakterer:
Opskriften er vist 16169 gange,
og udskrevet 318 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4971 (1183 kcal)
KJ pr. stk. 414 (98 kcal)
Vægt ialt 451 gram
Vægt pr. stk. 37 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1102 KJ (262 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 48.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu