Rosinbrød

Rosinbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Bær - Rosiner

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Rosinbrød, billede 4 Rosinbrød, billede 1 Rosinbrød, billede 2 Rosinbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hvedemel
1 tsk.salt
10 g.sukker
 
 dl.mælk
25 g.gær
50 g.smør
100 g.rosiner
 
Opskrift:
Tørdelene sigtes.

Mælken opvarmes til 30 grader, gæren udrøres i lidt af denne, fedtstoffet smeltes i resten af mælken. Alt sammenæltes let, og stilles tildækket med et låg eller fugtigt klæde til hævning ca. 1 time.

Formes til et brød, snittes, og stilles på en smurt plade, efterhæves 30 minutter.

Pensles og bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 37895 gange,
og udskrevet 903 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (43 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-11-18 19:53:48
smager rigtig godt.

  -   2010-08-17 00:42:02
Jeg blander altid melet med rosiner først 50-100 gr., for så falder de ikke til bunden i dejen, og følger derefter opskriften men undlader altid sukker, og former det til et brød. Hæves mindst en time, og bankes ned igen, og hæver til dobbelt størrelse, og derefter i ovnen v/ 200 gr. i ca.30 min. - skal lyde "hult" inden man tager brøddet ud efter 25.30 minuuter. Smager pragtfuldt p.g.a. sødmen fra rosinerne (mange) Friskbagt og med smør er bare himmerisk, også flere dage efter, hvis det bliver opbevaret i en plastpose i køleskabet.