Julekage

Julekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.hvedemel
125 g.kartoffelmel
1 tsk.salt
0.5 tsk.kardemomme
0.5 tsk.kanel
 dl.sødmælk
50 g.gær
200 g.smør eller margarine
2 æg
100 g.sukker
100 g.rosiner
100 g.sukat
 
Opskrift:
Tørdelene sigtes. Mælken opvarmes til 30 grader C, gæren udrøres i lidt af denne. Fedtstoffet smeltes i mælken. Æg og sukker sammenpiskes i 15 minutter. Alt sammenæltes let og hæves i ca. 1 time.

Dejen æltes grundigt sammen med de vaskede rosiner, den vaskede, småtskårne sukat og lægges i en smurt form. Efterhæves, pensles og bages.

Kartoffelmel kan udelades, med der tages da 100 g. hvedemel mere.





karakterer:
Opskriften er vist 12459 gange,
og udskrevet 245 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-12-02 16:19:28
Har lige bagt kagen med stor succes, jeg havde ovnen på 175 grader og den bagte i ca 45 min og den er bare perfekt. Kan anbefales

  -   2007-10-28 08:42:38
Temperatur omkring 200 grader vil jeg tro, tiden ved jeg ikke

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvor længe kagen skal bage og ved hvor høj temperatur.