Kringle 04
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Mel, salt og sukker sigtes sammen.
Mælken opvarmes til 30 grader, og gæren udrøres i lidt af denne.
1/3 af fedtstoffet smeltes i mælken.
Æggene sammenpiskes.
Alt sammenæltes let, og henstilles på et lunt sted ½ time dækket med et låg eller et fugtigt klæde.
Resten af fedtstoffet tilsættes i små stykker ad gangen, der med en bageske ”slås” i dejen meget kraftigt (mindst ¼ time)
Hæves til det dobbelte på ca ¾ time.
Dejen trilles nu ud i en lang pølse, der udrulles i en brede af 15 cm I midten af denne lægges en stribe makroner eller mandler, der er sammenrørt med fedtstof og sukker (fedtstoffet må være blødgjort uden at smelte) Dejen samles på begge sider, men makronmassen må dog ikke fuldstændig dækkes. Dejen kan nu formes til kringler eller deles til to stænger, der efterhæves, pensles og bestrøs med groft sukker og bages i 15 minutter. Man kan til denne dejmængde tage den dobbelte portion indlæg, ligesom man i dejen yderligere kan ælte 50 g. rosiner og 50 g. sukat. Se yderligere opskrifterne på indlæg andet sted på kogebogen. Tips: Denne kringle må serveres varm, I kold tilstand er den tung og klæg på grund af dejens store fedtindhold. |
|
Opskriften er vist 14350 gange,
og udskrevet 205 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne