Kringle 03
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Melet sigtes med salt og blandes med 1/5 af fedtstoffet.
Æggene sammenpiskes og blandes med mælken, der er opvarmet til 30 grader, hvorefter gæren udrøres flydende med lidt af denne.
Disse ingredienser sammenæltes, og når dejen er fuldstændig sej og smidig, udrulles den i firkanter på ca 1 cm.’s tykkelse.
Resten af fedtstoffet lægges i små stykker på de 2/3 af dejen, som derefter sammenlægges. Den del af dejen, som ikke er belagt med fedtstof, bøjes først om. Dejen må nu hvile i 20 minutter, hvorefter den udrulles og sammenlægges igen, således at de 3 lag ligger ovenpå hverandre. Dejen henstår atter 20 minutter, hvorefter den trilles i en lang pølse, der udrulles tyndt. Herpå lægges sukkeret, de vaskede rosiner og den småtskårne sukat. Herom sammenføjes dejen fra begge sider indtil midten og formes til en kringle, (den glatte side må vende opad) sættes på en smurt plade og stilles til hævning ca 2 timer. Pensles og bestrøs med groft sukker og bages ved god varme 20-25 minutter. |
|
Opskriften er vist 18836 gange,
og udskrevet 223 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2008-11-24 10:40:46 smager også igtig godt med kage creme som fyld |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne