Kringle 03

Kringle 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hvedemel
1 tsk.salt
50 g.gær
250 g.smør eller margarine
 dl.sødmælk
3 æg
75 g.sukker
50 g.rosiner
50 g.sukat
 
Opskrift:
Melet sigtes med salt og blandes med 1/5 af fedtstoffet. Æggene sammenpiskes og blandes med mælken, der er opvarmet til 30 grader, hvorefter gæren udrøres flydende med lidt af denne. Disse ingredienser sammenæltes, og når dejen er fuldstændig sej og smidig, udrulles den i firkanter på ca 1 cm.’s tykkelse.

Resten af fedtstoffet lægges i små stykker på de 2/3 af dejen, som derefter sammenlægges. Den del af dejen, som ikke er belagt med fedtstof, bøjes først om. Dejen må nu hvile i 20 minutter, hvorefter den udrulles og sammenlægges igen, således at de 3 lag ligger ovenpå hverandre.

Dejen henstår atter 20 minutter, hvorefter den trilles i en lang pølse, der udrulles tyndt. Herpå lægges sukkeret, de vaskede rosiner og den småtskårne sukat. Herom sammenføjes dejen fra begge sider indtil midten og formes til en kringle, (den glatte side må vende opad) sættes på en smurt plade og stilles til hævning ca 2 timer. Pensles og bestrøs med groft sukker og bages ved god varme 20-25 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 18836 gange,
og udskrevet 223 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-11-24 10:40:46
smager også igtig godt med kage creme som fyld