Kringle (Gærkringle)
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Mel. Salt, sukker og kardemomme sigtes sammen.
Mælken opvarmes til 30 grader, gæren udrøres i lidt af denne og fedtstoffet smeltes i resten.
Alt sammenblandes, æltes og stilles et lunt sted ca. 1 time tildækket med låg eller et fugtigt klæde.
Dejen hæves til det dobbelte, æltes og blandes med de tørrede rosiner, den småtskårne sukat og kan nu yderligere stilles til hævning ¼ time ( en dej er altid lettere at forme, når den får lov til at hvile lidt efter æltningen). Dejen rulles nu i en lang pølse, der formes til kringler og lægges på en smurt plade. Stilles til efterhævning ca 10 minutter, hvorefter kringlen pensles med æg blandet med lidt væske, bestrøs med groft sukker og bages ved god varme i ca 15 minutter. |
|
Opskriften er vist 34697 gange,
og udskrevet 540 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (23 stemmer) |
|
Kommentarer Britta - 2020-03-28 15:27:53 Skal der ingen æg i gærkringle opskrift ? vilja - 2012-04-21 12:26:47 Det er en ok kringle. men når det handler om allergi for æg, så skal man jo ikke pensle med æg anonym - 2011-12-30 17:52:52 Det er den næstbedste kringle jeg har smagt og lavet. Den er vidunderlig. (Den bedste var min mors) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne