Fastelavnsboller med creme (Gammeldaws)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mælk og margarine lunes, gæren udrøres heri.
De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt igennem.
Stilles til hævning et lunt sted Ca. 40 min
Creme: Æggeblommer; sukker, maizena og mælk piskes sammen i en tykbundet gryde og varmes op til kogepunktet under piskning, den skal være ret fast. Cremen tages fra varmen, og vanillesukker røres i. Dejen slås ned og deles i 2 portioner, der hver rulles ud Ca. 1 ½ cm tyk (stykkerne skal være lige store da de skal lægges oven på hinanden). På den ene dejplade aftegnes bollerne med et glas (Ca. 6 cm). 1 skefuld creme lægges på hver cirkel, og den anden dejplade lægges over og trykkes let ned så du kan se de små toppe af creme. Bollerne trykkes ud med et glas (samme som til aftegningen) gennem de 2 lag dej og lægges på plade. Efterhæver ca. 1/2 time. Bages 10-12 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Sigt flormelis over efter bagningen. |
|
Opskriften er vist 583925 gange,
og udskrevet 15683 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (357 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2017-02-05 10:58:14 Hvorfor margarine ??? Lissy Klement - 2017-02-02 12:33:39 Smager fantastisk. Lige som min mor bagte dem 😊 Jeg fik ca. 30 boller ud af opskriften til 12 boller. Dejlige luftige og lækre 😊 Stine - 2016-03-15 22:38:12 Hvordan fungere det og lave dejen aftenen før den eftermiddag man vil bage bollerne? :) Sukker mus - 2016-02-04 19:32:54 Jeg skal prøve dem imorgen Jeg har prøvet at lave dem en gang før der løb cremen ikke ud prøv med chokolade mums Line - 2016-02-02 22:41:15 De er så lækre!! Og de blev på ingen måde tørre. Jeg havde heller ikke problemer med at få delene til at hænge sammen, det er en super nem metode. Familien elskede dem, så det er ikke sidste gang jeg bager dem! :) anonym - 2016-02-01 22:04:51 Vi trykkede bollerne ud med en småkageform som en blomst og de blev total pige-fantastiske. Resten af dejen stak vi ud med en hjerteform og fik hjerteboller. Det er absolut en opskrift der skal gemmes og bruges mange gange endnu, med de forskellige variationer af fyld. anonym - 2015-10-25 13:04:25 Kan man bruge pasteuriseret æg i cremen i stedet for almindelige æggeblommer? Nanna - 2015-03-22 09:15:51 Jeg bagten bollerne som "almindelige" fastelavnsboller. Hvor man ruller dejen ud, og skære dem i firkanter, og putter cremen i midten, og samler alle enderne. Lavede dobbelt potion at cremen, og fik 24 små fine boller af opskriften. Og bollerne blev ikke tøre, men der var også rigtig meget lækkert crem i. :) Signe - 2015-03-01 18:02:26 De er MEGA gode! Havde dog lidt svært ved at få halvdelene til at hænge sammen, men bagte dem i muffinforme, så gjorde det ikke noget at de flød lidt ud. Jeg brugte lidt mindre mel end 500 g. Nanna - 2015-02-18 20:00:13 Super nemme at lave, cremen smager dejligt og fast ! Desværre er selve bollen MEGET tør :( Ida - 2015-02-07 16:43:03 Her er et godt tip... Vi lavede 36 boller men endte med så meget rest dej, at vi kunne lave 29 andre boller (vi lavede så 14 halvstore kringler, 5 almindelige boller og 10 boller, hvor vi så hakkede noget chokolade og lavede en form for scones). Endnu et tip... Inde i selve fastelavnsbollerne lagde vi et lille stykke chokolade, som så smeltede i ovnen, og det smagte rigtig godt👌 Men kan kun anbefalde dem! Den metode med glasset, er så meget nemmere end den vi normalt brugte! Ekstra creme behøves ikke😉 Claus - 2015-02-07 11:40:54 Fine boller vi skal nu prøve dem igen med marcipan og chokolade som fyld. Brug evt en gaffel til at trykke kanterne så cremen ikke flyder ud under bagning. Henry.. - 2015-01-25 12:44:01 Når i laver dem! Så lad være med at lægge dejen over! Skær dejen ud i 10 X 10! Put creme og andet fyld i! Luk som en spandauer! Rigtig grundigt! Og vend kagen om! Pensles med æg og mælk! Sådan bliver de perfekte!! ; )) Louise - 2014-02-13 16:50:52 Skønne boller, putter altid både creme, marcipan og nougat i. Får meget ros. døjer aldrig med at det flyder ud. Udvider låget så det går lidt ud over bunder :) Helle - 2012-03-02 18:19:37 Supergode fastelavnsboller! Nemme og gode - de bedste hjemmebagte fastelavnsboller jeg har smagt og lavet. Cremen blev pænt inde i bollerne, men jeg sørgede også for at "køre bollen rundt i glasset" da jeg stak dem ud. Prøv at putte en lille klat syltetøj ind i bollerne sammen med cremen - og så lidt chokoladeglasur på toppen. Mums! anonym - 2012-02-24 15:09:15 De er super lækker, mine børn elsker dem, de er så gode. ;-) Synes at i skal prøve med glasur som er med rød hehe det er bare for sjov. Men prøve at lave dem de smager virkelig godt. Gitte/Ole - 2012-02-19 14:43:27 De bedste boller nogensinde, rub og stub blev spist:-) Godt med ekstra creme til toppen af bollen. Prøv eventuelt med dobbelt portion smør for en mere fyldig bolle. Sara - 2012-02-19 02:23:07 Super fastelavnsboller! Men de bliver bedst, hvis man bare laver en bolle med et hul i midten og kommer fyldet deri. Husk at tilføje kardemomme til dejen! os - 2012-02-12 15:39:46 Skal der seriøst være så meget mel? men det lyder fint<3 Janni - 2012-02-10 16:28:16 hej den er mega god!. vi har lavet 150 af dem:) Poul - 2011-03-23 15:03:39 Totalt lækre boller. Jeg laver bare 10 firkanter og fordeler cremen på dem. Derefter bukker jeg hjørnerne op og ruller dem. Vupti! Ingen problemer med creme der flyder ud GertJohansen - 2011-03-09 15:59:57 Super lækre boller, de blev tømt for creme i løbet af ingen tid! henriettembl - 2011-03-07 15:18:40 Rigtig gode fastelavnsboller. Tilføjede 1/2 tsk kardemomme til dejen og brugte på doven vis købe-creme. Hvis bollerne først skal bruges næste dag, bør de nedfryses og optøs igen næste dag, da de ellers bliver lidt kedelige. De kan med fordel lunes 5-10 minutter ved 120 grader, så er de igen som nybagte :-) Kirstine - 2011-03-04 17:41:40 Der skal helt klart bruges dobbelt creme!! Men ellers super gode! anonym - 2011-01-10 09:43:03 De er supergode. Smager nøjagtig som i min barndom:0) Trykkede dem lidt sammen i kanterne, så cremen flød ikke ud. Jeg fik 14 store boller ud af en portion dej. Casper - 2010-02-14 17:38:29 Syntes fremgangs måden er for dårlig, dejen skal være meget tyndere for et ordenligt resultat Julie - 2010-02-12 14:37:04 Er det muligt at bruge hele æg til cremen? anonym - 2010-02-10 19:47:13 Pet det er første gang jeg har fået ros for fastelavnsboller super gode Poulsen - 2010-02-04 19:23:31 Fantastiske boller - de blev slikket totalt rene for creme Helle - 2010-01-15 13:27:38 jeg syntes de er kedelige, meget bolle dejs agtige, vil forelå at putte cremen i og lukke dem , ikke ligge dem i lag som der står, de hævede meget for mig, ikke lige mig Betinna - 2009-01-29 14:03:54 super gode boller, første opskrift jeg har prøvet at bage fastelavnsbller uden cremen splatter ud på pladen -ALT er blevet i bollerne... lavede 1½ portion creme og havde lidt til overs.... fik 18 boller ud af den... dejen kunne nemt genbruges, cremen var kold da jeg lavede dem.. Bitten - 2009-01-22 13:07:46 Kunne ikke følge med ungernes indtag, samt glæde over disse fantastiske boller... Super opskrift som jeg glædelig deler ud af. Alyson d; - 2008-03-11 21:33:59 Prøv at lykke et stykke macipan i med i cremen :D Marianne - 2008-02-12 14:36:43 Manden var elle vild da han kom hjem fra arbejde og jeg så havde bagt dem til ham. Han var vild med dem. Merete - 2008-02-05 19:12:09 Meget gode! Jeg har dog lavet dem på den sædvanlige måde ved at rulle dejen ud, skære i firkanter, lægge en skefuld creme på og så 'pakke' dejen sammen om cremen og forme til boller - meget nemmere. Og der kan da sagten blive en 18-20 boller ... Lise - 2008-02-03 16:13:53 Hej, min familie er vilde med dem. De spiste rup og stup, bag dem Sanne - 2008-01-30 09:53:48 Er bollerne fryseegnet?? bjars - 2008-01-28 19:04:32 lyder og ser rigtig lækker skal prøves*! Nanna - 2007-03-10 23:21:50 uhmmmm... det er de bedste fastelavnsboller jeg nogensinde har smagt!!!! signe - 2007-02-21 10:33:57 smagte super godt.. Jeanette - 2007-02-20 12:25:37 Og de kan sagtens fryses ned uden det skader... Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne