Kærnemælksfranskbrød (varm hævning)
Hovedingrediens : Mel - Flormel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smørret smeltes, vandet røres heri det må nu max være 37 grader C.
Gæren opløses i væsken og salt og sukker tilsættes.
Mel og kold kærnemælk Røres i til en blød dej, hold gerne lidt mel tilbage. Dejen stilles til hævning ca. 1 time ved stuetemperatur tildækket med et låg eller et klæde opvredet i koldt vand. Når dejen er hævet til det dobbelte, formes den til et brød, der lægges i en smurt form ca. 3 l. hvorefter dejens overflade gives nogle snit med en skarp kniv. Efterhæves i 10-15 minutter. Pensles og bages lysebrunt ved 200 grader C al. ovn ca. 35 minutter midt i ovnen. Efter bagning tages brødet ud og afkøles på rist. |
|
Opskriften er vist 42167 gange,
og udskrevet 1100 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne