Mandelparfait med hvid kanelsauce
Hovedingrediens : Nødder - Mandler Indsendt : Red : |
|
|
Krokant:
Smelt sukkeret uden at det bliver brunt og bland mandlerne i. Rist dette kort, og læg krokanten over på en tallerken der er smurt med olie - lad det køle af. Hak krokanten fint og tag 50 g fra til Parfaiten. Resten bruges til at strø over desserten til sidst. Parfait: Æggeblommer, sukker, bittermandelolie og Amaretto opvarmes over vandbad, fjernes derefter og pisk indtil det er afkølet. Flødeskummet og krokanten vendes i massen. fyldes i forme og stilles i fryseren i mindst 4 timer. Kanelsauce: Mælk, fløde, sukker og kanelstænger hældes i en gryde og opvarmes - tages af varmen og stilles tildækket i køleskab mindst 12 timer for at trække. Efter at det har trukket opvarmes blandingen igen og kanelstængerne fjernes. Lidt af den varme mælk blandes i æggeblommerne, der røres godt, og denne blanding hældes tilbage i gryden - røres indtil det jævnes. Stil saucen på is - og rør i den til den er kold. Parfaiten tages ud af formen, dryssen med Krokanten og serveres med kanelsaucen. |
|
Opskriften er vist 9770 gange,
og udskrevet 173 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne