Hasselbagte kartofler
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kartoflerne skrælles og snittes. Snittene skal ligge med ca. ½ cm. afstand. Jo smallere snit, jo bedre bliver resultatet. Desuden skal snittene gå næsten gennem kartoflen.
Olieblanding: Olien blandes med meget salt og paprika, evt. hvidløg. Blandingen skal være ret fast, dog ikke mere end det stadig kan smøres ud på kartoflerne. Kartoflerne pensles med blandingen og skal være godt dækkede på alle sider. Ovnen skal være forvarmet til 200 grader C. alm. ovn. Kartoflerne skal stege i 40 minutter eller til de er meget gyldne. Tips: Mængden af kartofler er afhængig af, hvor mange der skal laves til, men generelt skal der bruges 250 - 400 g. kartoffel pr. person. Husk at kartoflerne svinder en del under bagning. |
|
Opskriften er vist 682982 gange,
og udskrevet 8879 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (203 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2018-11-26 18:58:35 Ja det hedder HASSELBACK MEN - Mange tror det hedder hasselbagte og derfor er det fint de kan finde hvad de søger på - TJ OUT Niels - 2018-04-29 11:21:58 Det korrekte navn er Hasselback, det er værd at overveje at få det rettet. Mads - 2018-03-19 19:14:13 Godt og fint med grydeskeen, eller en strikkepind igennem. Meeen det hedder altså Haselbachkartofler !! Viktor - 2017-09-12 18:05:36 Det hedder altså hasselback! anonym - 2017-03-19 15:05:06 snittene er nemmest at lave hvis man ligger kartoflen i en grydeske og så skærer dem igennem, så slipper man også for at komme til at skære igennem Christian - 2016-11-19 17:25:10 3kvart gennemskåret kartofler lavet i ovn.. Brian - 2016-07-30 13:59:02 Skal prøves i aften med bearnaise og stor bøf til, mums ABO - 2016-04-01 12:38:52 Det hedder ikke Hasselbagte kartofler. Hvornår lære I det? anonym - 2016-02-05 20:37:38 HASSELBACK! Svensk restaurant, hvor retten stammer fra! Asger - 2015-12-31 08:03:18 Sidst jeg lavede dem, var kartoflerne ligeglad med hvad jeg kaldte dem og jeg fik hverken skældud af Hasselback eller sprognævnet. :-) Til gengæld smagte de supergodt! Det er jo efterhånden en sand klassiker! Søren Banjo Kramer - 2015-02-23 10:00:27 Det hedder HASSELBACK kartofler. Har Inter med Hassel at gøre Nicolai - 2014-09-20 09:24:37 Kan være fuldstændig lige meget hvordan tingene staves. De smager vel ikke bedre eller dårligere af den grund? Tror desuden I overlever hvis det staves forkert, og hvis ikke, så kan vi andre bestemt leve med udfaldet. Mad er mad og navnet gør ikke forskellen Maja - 2014-08-02 08:54:01 Hahahaha, "det er forskellen på dansk og tysk"! Shit, det er sjovt :'-) Jes - 2014-01-16 19:45:02 Meget muligt at der er mange der er ligeglade, men vi er altså en del der går lidt op i mad og er grundige omkring det. Det er en fejl at kalde dem hasselbagte kartofler (og det irriterer mig grænseløst når folk bruger det!), navnet har intet med at de er bagte at gøre. Som andre nævner stammer de fra Hasselbacken i Stockholm, deraf navnet Hasselback kartofler. Der er altså ikke tale om en simpel stavefejl, men en misforståelse af navnet, som danskerne desværre bare suger til sig. At de smager fantastisk kan vi til gengæld nemt blive enige om. Kasper - 2013-12-31 17:19:00 Et godt tip et at skære med kniven i en 45" vinkel, så går det meget nemt og hurtigt. Tot - 2013-06-04 17:18:31 Kan det ikke være underordnet, om det staves eller hedder det ene eller andet. Til jer der ikke kan finde ud af stavemåden, åbn jeres egen restaurant, Så kan i stave det som i vil, i stedet for at bruge plads på disse gode sider på den slags ævl. anonym - 2013-03-10 13:02:29 Nogle mennesker er bare en lille smule dumme, og ikk har meget indhold i deres liv, Så derfor skal ge genere andre, :( - Tag jer dog sammen ... Det et dumt ord, i skændes om!!!! - Sikke dog et liv, men ak ja. Små liv, små hjerner.. :o Men vildt lækker opskrift ! ;] Skal bruges senere! ☻ anonym - 2013-02-16 14:42:28 Omg.. Der er nogen af os der bare prøver på at lave god mad. Hvis vi ville have et kursus i kartoflens-navne-historie så gik vi et andet sted hen. Det super træls at man skal til at sortere i kommentarene efter hvem der rent faktisk kommentere maden. Lad nu den der har lavet opskriften være, som sagt tidligere her på siden så er dette jo ikke ligefrem første gang det bliver kaldt Hasselbagte kartofler! Nikolaj - 2013-02-14 18:52:06 Helt ärligt, er der ikke en redaktör her paa siden, der kan rette det til Hasselbach kartofler? Det er da for pinligt, at man SKAL stave forkert i sin sögning for at finde den rigtige opskrift! Plet - 2013-01-28 17:17:21 Koncentrer jer om hvordan det smager, og ikke hvordan det staves. Kan i ikke lave mad, siden i bruger tiden til brok? Julie - 2012-10-07 21:51:23 OK opskrift, lækkert med paprika-blandingen. Dog må jeg erklære mig enig med dem der siger, at de slet ikke er færdige efter de 40 min. Mine fik en time, så var de fine (men kunne godt have brugt lidt mere, hvis man havde haft tålmodighed til det, så de var blevet lidt sprøde) Kim Haurum Kristensen - 2012-04-28 13:10:05 De smager rigtigt godt super opskrift... :-) Kuhrt - 2012-03-15 13:44:15 De smager bare for godt :D anonym - 2012-02-04 16:31:26 vil prøve til mine mørbrad bøffer ,) anonym - 2011-10-22 19:05:56 Retten stammer fra Sverige og har fået sit navn efter Stockholm-restauranten "Hasselbacken", hvor retten første gang blev serveret.Velbekomme ;) Jane E Johansen - 2011-05-04 17:03:59 Super lækre Katja.... - 2011-04-04 15:55:32 Forstår ikke jer der går op i om det er " hasselbach " eller hasselbagte, det er forskellen på dansk og tysk! :) Andreas Gjesing - 2011-03-23 19:17:00 Hasselbackkartofler er den korrekte betegnelse for de trekvart gennemskårne olie- eller smørbagte kartofler. Retten er opkaldt efter den svenske restaurant Hasselbacken i Stockholm, hvis historie kan føres tilbage til 1700-tallet. lille mig - 2011-03-20 17:14:14 jeg blir sååååååå sulten af det :P Marie Banke - 2011-02-18 12:55:45 Undskyld: "Hasselbagte" kartofler?! Navnet er Hasselback-kartofler, måske efter den person, der fandt på opskriften, muligvis en svensker. (Se evt. Dansk Sprognævns kommentarer til ordet). Dette er ganske vist en almindelig fejl i moderne dansk på linje med at "smøre" ærmerne op, og "isflade" m.m.fl., fejl, der opstår pga. utydelig tale på den ene side og manglende refleksion over det, man går og siger på den anden. Lad venligst være med at videkolportere den slags på skrift, tak. jørgen - 2011-02-14 17:48:58 det hedder altså bjarne's bagte kartoffler! Lars - 2010-11-18 22:26:45 Det hedder altså Hasselbach-kartofler, ikke hasselbagte kartofler. Samia - 2010-09-28 18:45:47 Er i gang med at lave dem nu, tror de bliver super gode, og især med de gode anmeldelser :) :) Bjarne 1 - 2010-01-17 19:02:11 Tiden passede overhovedet ikke, så da resten af maden var færdig manglede kartoflerne meget - ikke særlig fedt... så jeg er ikke en fan :( anonym - 2010-01-09 11:04:55 Lig kartoflerne på en træ gryde ske så undgår man at skære hele vejen i gennem kartoflen, det er super nemt :.) kenny jensen - 2009-12-21 17:01:02 godt råd.... lige inden kartoflen er færdig drys revet ost over og lad den være i ovnen ca 5min mere det smager rigtigt godt. velbekommen Simon - 2009-10-10 17:00:44 Kom lidt sukker i blandingen,,, det holder lidt på smørelsen, og giver en anelse af "karameliseret sprødhed... ;) Natascha - 2009-08-30 15:28:20 Bagekartofler skal have 40 min. :) Kristina - 2009-04-13 12:12:41 Til Natascha... Hvis du googler hasselbagte kartofler og hasselbach kartofler, så er der faktisk flest opskrifter til førstnævnte, så måske er det meget rigtigt at kalde dem hasselbagte.... Men er fuldstændig enig, måden at stave på er irrelevant, bare der kommer god mad ud af det! lars - 2009-02-21 18:39:26 til Natascha2008-10-06 Kan det ikke være lige meget hvordan man staver det... hovedesagen er ar vi får lavet noget godt mad... Natascha - 2008-10-06 19:12:22 Det hedder altså Hasselbach kartofler... Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne