Fastelavnsboller (Gammeldaws)

Fastelavnsboller (Gammeldaws), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 25 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fastelavnsboller (Gammeldaws), billede 4 Fastelavnsboller (Gammeldaws), billede 1 Fastelavnsboller (Gammeldaws), billede 2 Fastelavnsboller (Gammeldaws), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
50 gram Sukat, kandiseret Sukat er kandiseret skal af citrusfrugter.

1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
75 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Opskrift:
Aftenen før:
Mælken lunes en ubetydelighed og gæren udrøres i mælken.
125 g. smør smuldres i melet og æltes sammen med mælken, hvor gæren er udrørt, sukat og rosiner.


Næste morgen:
Rul dejen ud på et let melet bord. Skær det resterende smør i tynde skiver med en ostehøvl og fordel dem på halvdelen af dejen, fold den anden halvdel over og rul ud i en aflang flade.

Fold dejen i tre lag, og rul ud igen, gentag processen fire gange, hver gang rulles den modsatte vej.

Rulles til en pølse og hæver til dobbelt størrelse ca. 1 time.
Skær pølsen i skiver og tril dejen til ca. 25 boller.

Efterhæves, pensles med æg og bages ca. 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 223004 gange,
og udskrevet 2136 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (101 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17975 (4279 kcal)
KJ pr. stk. 719 (171 kcal)
Vægt ialt 1279 gram
Vægt pr. stk. 51 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1405 KJ (334 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 17.6 gram
Kulhydrat 39.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-02-04 21:54:39
De blev meget tørre

  -   2012-03-09 20:53:45
DE ER GODE MEN AT PUTTE GLSUR PÅ BLIVER DE EXTRA GODE :-)

  -   2010-02-14 14:31:16
Bemærkelsesværdigt at der i en opskrift uden æg til sidst står..."pensles med æg"

  -   2009-02-01 13:21:43
De smager da meget godt, men har dog lavet nogle bedre fastelavnsboller!

  -   2008-02-02 09:43:39
De er super gode, men ikke så spændene at se på - måske kunne man pynte dem lidt?