Fastelavnsboller (Gammeldaws)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Aftenen før:
Mælken lunes en ubetydelighed og gæren udrøres i mælken. 125 g. smør smuldres i melet og æltes sammen med mælken, hvor gæren er udrørt, sukat og rosiner. Næste morgen: Rul dejen ud på et let melet bord. Skær det resterende smør i tynde skiver med en ostehøvl og fordel dem på halvdelen af dejen, fold den anden halvdel over og rul ud i en aflang flade. Fold dejen i tre lag, og rul ud igen, gentag processen fire gange, hver gang rulles den modsatte vej. Rulles til en pølse og hæver til dobbelt størrelse ca. 1 time. Skær pølsen i skiver og tril dejen til ca. 25 boller. Efterhæves, pensles med æg og bages ca. 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. |
|
Opskriften er vist 223014 gange,
og udskrevet 2136 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.4 (101 stemmer) |
|
Kommentarer Gerda - 2020-02-04 21:54:39 De blev meget tørre !..! - 2012-03-09 20:53:45 DE ER GODE MEN AT PUTTE GLSUR PÅ BLIVER DE EXTRA GODE :-) Liv Sivebæk - 2010-02-14 14:31:16 Bemærkelsesværdigt at der i en opskrift uden æg til sidst står..."pensles med æg" as - 2009-02-01 13:21:43 De smager da meget godt, men har dog lavet nogle bedre fastelavnsboller! Karin - 2008-02-02 09:43:39 De er super gode, men ikke så spændene at se på - måske kunne man pynte dem lidt? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne