Sole Bonne Femme
Hovedingrediens : FladFisk - Søtunge Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rens champignonerne og skær dem i skiver, hak skalotteløgene fint.
Læg løg og champignon i bunden af en smurt ovnfast fad.
Drys søtungefiletterne med salt og peber. Foldes og lægges oven på løg og champignon. Hæld fond, vin, laurbærblad, persille og timian over. Dæk fadet og sæt det i en opvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 15 - 20 minutter eller indtil fisken er mør. Hollandaissovs: Æggeblommer, hvidvin og vand piskes til cremekonsistens over svag varme. Tages fra varmen. Smelt smørret og lad det køle af. Tilsæt det smeltede afkølede smør,(uden valle) og pisk det lidt af gangen i æggemassen. Smag til med salt og peber, samt fond fra den ret der laves til. Det er meget vigtigt at æggeblommerne piskes under meget svag varme, da de ellers vil blive ødelagt. Brug evt. vandbad. Saucen må ikke opvarmes yderlig da den vil skille. Fiskesovs: Kog væsken ind (ca 3 dl). lav en smørbolle af melet og smørret og jævn væsken med den. Kog sovsen op og giv den et par minutter, mens der røres i den. Læg fisk og svampeblandingen over på en ovnfast fad eller tallerken. Bland fiskesauce, hollandaise og persille og hæld over fisken, sørg for at fisken er helt dækket. Sæt fadet under grillen indtil overfladen er gylden. Tips: Der kan bruges anden fladfisk end søtunge. |
|
Opskriften er vist 49598 gange,
og udskrevet 650 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2008-11-09 18:40:31 De små fisk er fleurons (bagte butterdejsstykker) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne