Rullepølse
Hovedingrediens : Svinekød - Svinebryst - slag - rullesteg Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Svineslag bredes ud på bordet med indersiden opad og drys med salt, peber og allehånde.
Så kommes 8 blade husblas i, og det rulles stramt og snøres op med snor.
Afstand mellem omgangene ca. 1 cm.
Pølsen lægges i saltlage i 24 timer.
Så sættes det over i koldt vand sammen med laurbær, hel peber, timian, stjerneanis, lidt salt og 4 nelliker. Koges i ca. 90 min., kommes derefter i presseform og stilles i køleskab i minimum fire timer. Saltlage: Koges op og køles ned, inden pølsen lægges i. |
|
Opskriften er vist 214155 gange,
og udskrevet 3240 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (41 stemmer) |
|
Kommentarer Søren - 2019-02-07 21:11:45 rullepølsen må helst ikke koge , vandet skal være 85 - max 95 grader , og 2,5 - 3 timer derefter skal det køle helt ned før der kan skæres , køl gerne 10-12 timer Merete Jacobsen - 2017-12-04 20:12:10 Kan man koge rullepølsen i en vaccumpose Poul Ulv - 2017-02-21 14:05:42 Hvad gør jeg for at undgå at pølsen åbner sig når den bliver skåret? Ole Taps - 2016-10-22 19:50:38 Rullepølsen blev alt for salt. jan hp - 2014-12-08 10:31:29 Ifølge teksten skæres svineslaget ud til en kvadrat, men billedet viser et svineslag skåret ud som et rektangel. skøtt - 2012-01-18 10:12:21 dejlig rullepølse. bruger færre krydderier normalt. ikke dårlig, men smag og behag. blend løgene og komme i peberpastaen til rullepølsen... så er den nemmere at håndtere og det bliver nemmere inde i rullepølsen og koger ikke ud. Koge er måske også et stærkt ord... i vores omegn hedder det putre;-) god fornøjelse Bondekonen - 2009-12-04 11:55:13 Det giver et ekstra pift med farin i stedet for sukker, og brug kun 400 g salt, lad det stå 2 døgn i lagen.Tilsæt flere friske krydderurter med i kogning af saltlagen.Kog lagen nogle min. smiley - 2009-06-10 02:25:08 tusind tak for den gode opskrift,men jeg syntes at der skal skrives kvantum det er svært at beregne når man aldrig har prøvet at lave rullepølse før. anonym - 2007-07-08 17:41:34 mums... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne