Øllebrød, Norsk

Øllebrød, Norsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

SuppeRet : Suppe - Brødsupper

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Rugbrød

Oprindelsesland : Norge

NorgeIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 ¼ l.hvidtøl
7.5 dl.sødmælk
80 g.hvedemel
60 g.krystalsukker
 
Opskrift:
Øllet bringes i kog. Melet udrøres med mælk til en jævning, der tilsættes under stadig omrøring og koges i ca. 3-5 minutter, hvorefter sukkeret tilsættes.

Bagte rugbrødsterninger eller rugbrødstoppe serveres til.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Norsk øllebrød

karakterer:
Opskriften er vist 20162 gange,
og udskrevet 233 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.6    (48 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-11-25 18:28:22
Jeg har lært en opskrift som siger.: Lige dele Hvidtøl og Mælk bringes i kog hver for sig, og hældes så sammen og jævne´s med en melbolle (smeltet smør og mel). serveres med sukker ristet rugbrøds terninger.

  -   2010-05-01 15:41:49
det er da vist kun nordmænd der jævner øllebrød ; )