Øllebrød, Dansk
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Rugbrød Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brødet skæres i små firkanter og udblødes i vandet 1 døgn, sættes over ilden med øl og citronskal og koges indtil brødet kan passeres gennem en sigte eller et fint dørslag.
Sukkeret tilsættes og gives et opkog med øllebrøden.
Brødet kan inden kogningen males gennem en kødhakkemaskine.
Øllebrød kan lires med æg, men der tages da kun 300 g. brød Mælk eller fløde serveres til. Maltøl giver øllebrøden en udmærket smag. |
|
Opskriften er vist 62627 gange,
og udskrevet 874 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (26 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2015-02-07 16:06:22 Hvidtøl kan erstattes med et par skeer kakao - smager selvfølgelig lidt anderledes men er udmærket. anonym - 2014-02-04 23:40:53 Kan man bruge andet end øl? Stine - 2013-01-11 13:29:19 Den blev alt for tynd, men ellers smager den fantastisk. Har dog ikke puttet citronskal i.. smeden - 2010-05-18 22:17:38 glem vandet og citronen så har du verdens beste øllebrød Cheffen - 2010-02-28 14:57:04 den duer ikke opskriften, der er alt for meget væske. ca 4dl pr 200 gram rugbrød. altså kun ca 7 dl vand og 1 flaske hvidtøl Steffen - 2007-12-16 19:01:08 Det bliver da en noget tynd øllebrød, hvis man følger den ingrediensliste? anonym - 2007-03-21 13:15:53 en stor klat vanilieis oven på,,, så er det bare guf |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne