Fastelavnsboller med vanillecremefyld

Fastelavnsboller med vanillecremefyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 18 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fastelavnsboller med vanillecremefyld, billede 4 Fastelavnsboller med vanillecremefyld, billede 1 Fastelavnsboller med vanillecremefyld, billede 2 Fastelavnsboller med vanillecremefyld, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
175 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 dl. Ymer naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Fyld:
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Lunkent vand og gær røres sammen. Margarinen smuldres i melet.

Vand, salt, sukker, ymer og æg tilsættes, og dejen æltes sammen. Stilles et lunt sted i ca. 40 min.

Fyld:
Æg og sukker piskes sammen. De øvrige ingredienser tilsættes, og cremen varmes op til kogepunktet under piskning.

Dejen slåes ned og deles i 2-3 stk. Rulles tyndt ud og skæres i firkanter på ca. 10 x 10 cm. 1 spsk creme lægges på hver firkant. Dejen pakkes godt om cremen, og bollerne stilles på pladen med sammenføjningen nedad.

Efterhæver ca. 10 min.

Pensles med æg. Bages ved 200 grader C. alm. ovn i 15-20 min.

Bollerne pensles med smeltet smør og drysses med tesukker.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gammeldags fastelavnsboller med creme

karakterer:
Opskriften er vist 131487 gange,
og udskrevet 3684 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (71 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16835 (4008 kcal)
KJ pr. stk. 935 (222 kcal)
Vægt ialt 1481 gram
Vægt pr. stk. 82 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1136 KJ (270 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 13.4 gram
Kulhydrat 32.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-02-17 11:29:48
Jeg skal til at bage fastelavnsboller glæder mig til at smage dem!

  -   2010-02-15 14:42:33
det er en rgtig nem opskrift og selv jeg kunne lave det og ting plejer altid at gå galt for mig hi hi

  -   2009-02-21 19:02:33
rigtig dejlige...dog en smule fede i det

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg synes det er en meget lækker opskrift! en stor tak!