Risvandgrød

Risvandgrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Grød og VællingRet : Grød og Vælling - Vandgrød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Risvandgrød, billede 4 Risvandgrød, billede 1 Risvandgrød, billede 2 Risvandgrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
20 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Grødris 1 tsk. 5 gram.
1 spsk. 14 gram.
1 dl. 90 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
200 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
100 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
   
Opskrift:
Vandet bringes i kog. De skyllede gryn tilsættes under omrøring. Grøden koges ca 30 minutter under låg ved svag varme og under jævnlig omrøring.

Skrællede æbler i tern og rosiner tilsættes og koges med i ca. 15 minutter Saltes ved anretningen.





karakterer:
Opskriften er vist 202487 gange,
og udskrevet 2877 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (124 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5616 (1337 kcal)
KJ pr. Pers. 936 (222 kcal)
Vægt ialt 2554 gram
Vægt pr. Pers. 425 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 219 KJ (52 kcal)
Protein 0.8 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 11.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-02-27 13:02:18
Meget dejlig grød ungerne elskede det

  -   2011-09-14 11:11:52
har lige lavet grøden. uhm den er super god. fik æblegrød ovenpå, det var rigtig godt.

  -   2009-03-19 18:41:15
Det smager MEGET bedre med rosiner og æbler. Det er virkelig en god opskrift. Jeg tager havl vand og halv mælk, gør det lige lidt mere cremede..

  -   2008-12-02 16:25:06
smager den som den gode gammeldags vandgrød

  -   2008-09-17 17:55:38
Det er lækkert at skrælle og rive æbler i grøden. Lad dem koge omkring 10 min i grøden.