Hjemmelavet tykmælk
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Metode 1:
Sødmælk blandes med kærnemælk i forholdet 1-2 spsk. kærnemælk til en tallerken sødmælk og henstilles tildækket på et lunt sted fra den ene dag til den anden. Er mælken på dette tidspunkt ikke tyk, bliver den mindre god ved længere henstand. En for riglig tilsætning af kærnemælk vil forsage, at der dannes valle på overfladen af tykmælken. Metode 2: i køligt vejr tilrådes det at varme tallerkenen inden blandingen foretages. Fremgangsmåden i øvrigt som metode 1 Metode 3: Sødmælk opvarmes til 30 grader og blandes med kærnemælk, 1 spsk kærnemælk til 1 tallerken sødmælk. Serveres med revet rugbrød og lyst eller mørkt sukker |
|
Opskriften er vist 26848 gange,
og udskrevet 243 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2 (4 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2016-09-09 22:43:01 Hej Kaj, men i dag bliver alm. mælk både homogeniseret og pasteuriseret, hvor økologisk mælk ikke bliver homogeniseret. men pasteuriseret. Mon det er deri forklaringen ligger. Venlig hilsen Mark B. Kaj - 2016-06-22 08:46:48 Det er ikke rigtigt med økologisk mælk. Da jeg var dreng lavede min mor tykmælk, og da var der ikke noget, der hed økologisk mælk. Min mors tykmælk var stiv og lækker. Vi sloges altid om at få det. Jeg mener min kom 1 spiseske kærnemælk i bunden og derefter mælk. satte den i stuen til den var tyk. Hilsen' Kaj Anne - Grethe - 2010-03-15 15:46:01 Husk at mælken skal være økologisk, ellers er det svært at få den rigtige konsistens |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne