Fastelavns strutter
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren smuldres.
Mælken varmes til 35 grader C og gæren udrøres heri.
Smørret smeltes, og alle ingredienser tilsættes, og dejen æltes, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder.
Dejen dækkes med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i ca. 45 minutter, til den har nået den dobbelte størrelse.
Dejen slås ned, æltes let igennem, trilles ud til en stang, som deles i passende stykker, der formes til boller. I hver bolle klippes et ret dybt kryds. De fremkomne snipper foldes ud til siden og strutterne vendes og stilles på en smurt bageplade. De efterhæves 15-20 minutter. Strutterne pensles med sammenpisket æg og bages derefter ved 225 grader C. alm. ovn i cirka 25 minutter |
|
Opskriften er vist 29568 gange,
og udskrevet 485 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2011-02-23 18:03:32 Vi fik 16 stk. ud af denne opskrift, men de skulle nu kun have ca. 12 minutter i alm. ovn. Vin - 2007-02-07 10:51:48 De hæver meget nemt sammen til en alm. bolle. Er dog god til børn men kræver lidt glasur på. Kan laves mælkefri - brug istedet for smør Nutana og Risdrik istedet for mælk. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne