Fastelavns kringle
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren smuldres og udrøres med mælken, der er lunet til 35 grader.
Smørret smeltes og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser.
Dejen æltes, tilden er blank og smidig.
Den dækkes med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i cirka 45 minutter, til den når dobbelt størrelse.
Dejen slås ned, den æltes let igennem og trilles i tynde stænger, der formestil kringler. Kringlerne kommes en efter en i en gryde med spilkogende vand. Så snart kringlerne kommer op til overfladen, tages de op med en hulske og sættes på en smurt bageplade. Denne kogning gør det ud for efterhævning. Så snart alle kringlerne er hævet i vandet, pensles de med sammenpisket æg og sættes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn og bages cirka 15 minutter. |
|
Opskriften er vist 73247 gange,
og udskrevet 809 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (67 stemmer) |
|
Kommentarer Anders - 2015-02-26 07:23:51 Prøv at læse opskriften? "Denne kogning gør det ud for efterhævning." anonym - 2014-07-07 02:02:56 Hvorfor skal de i vand ..??? anonym - 2012-09-19 14:56:35 Så må man jo pensle med mælk! Martin - 2012-03-10 15:15:03 Der står ikke den er uden æg, det er dig der antager den er uden, du skal læse hele opskriften igennem.... Per - 2011-03-05 12:40:44 Vi fik 12 kringler ud af denne portion. anonym - 2009-04-10 11:40:48 I denne opskrift kringle uden æg, står der kringlerne skal pensles med æg , det er helt forkert for en med allergi, om der er æg i dejen eller udenpå er lige farlig for dem der ikke tåler æg. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne